Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni!

Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni!

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) ile Alzheimer Derneği Denizli şubesi birlikte “Ne Sen Beni Unut, Ne de Ben Seni-Denizli’de Şiir Akşamı” sanat etkinliği düzenliyor.

A+A-

22 Aralık 2014 Pazartesi Akşamı saat 20.00’de Denizli Büyükşehir Belediyesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda gerçekleştirilecek etkinlik öncesi, Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel Başkanı Abdülkadir Uslu ve Alzheimer Derneği Denizli Şube başkanı Kader Kurhan yayınladıkları ortak bir basın açıklaması ile şiir ve sanatsever Denizli halkını etkinliğe davet etti.

 

Uslu ve Kurhan’ın ortak basın açıklaması şu şekilde oldu;

“Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği ile Alzheimer Derneği Denizli şubesi olarak organize ettiğimiz Denizli’de Şiir Akşamı; “Ne Sen Beni Unut, Ne de Ben Seni…” sanat etkinliği programını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

 

Öncelikle bu etkinliğin bir sosyal sorumluluk projesi olarak ortaya çıktığını belirtmeliyiz. YAZ-AR-BİR yönetimi olarak Alzheimer Derneği’nin kullandığı sloganlardan biri olan “Unutsalar da unutulmayacaklar.” Söyleminden çok etkilendik.  65 yaş üstü her 10 kişiden birinde ve 85 yaş üstü her 2 kişiden birinde bu hastalığın görüldüğünü öğrendik. Dünyada 27 milyondan fazla hastanın olduğu tahmin ediliyor. İşlevsel düzeyde ilerleyici bir kötüleşme ile birlikte hafıza ile diğer entelektüel faaliyetlerde belirgin bir bozulma olarak ortaya çıkan Alzheimer hastalığı halk içinde ilerlemiş unutkanlık ya da bunama olarak bilinen bir hastalık.

 

Biz bu hastalığı bir kez daha kamuoyunun dikkatine çekmek, bu tür rahatsızlıklarda rehber olabilecek, yardımcı olabilecek bir Alzheimer Derneğinin var olduğunu bir daha vurgulamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik.

 

Bu etkinlik esnasında YAZ-AR-BİR üyesi şairlerin Alzheimer Derneğine bağışladığı kitapları satışa sunulacak. Şairlerin kitaplarını imzalayacakları bu satış sonrasında elde edilen gelirler de Alzheimer Derneğine bağışlanacak.

 

Kısa adı;  YAZ-AR-BİR olan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği genel merkezi Denizli’de olan kültür, sanat, edebiyat, resim, fotoğraf, araştırma gibi konularda faaliyet gösteren 2002 yılında kurulmuş bir dernektir. Geçmişte de yaptığı bir çok organizasyon ve yayınlarla da gündeme gelmiştir.

 

Alzheimer Derneği’nin “Unutsalar da unutulmayacaklar.” Sloganını destekleyecek “Ne Sen Beni Unut, Ne de Ben Seni…” başlığı ile düzenlediğimiz Denizli’de şiir ve türkü akşamı etkinliğinde, şu sanatçılar Şiirleri, Türküleri, Bağlamaları, Neyleriyle yer alacak:

 

Halk sanatçısı Mehmet DAĞAL, Halk sanatçısı Hasan ARZUMAN, Neyzen Tevfik YUSMAK ve şairler: Sevim AYHAN, Adem ÇOBAN, Naciye KINLI, Ali TULUK, Arzu SUBAKAN KABUKÇU, İbrahim ÇAMALAN, Merve TANRIKULU, Ahmet SARI, Melahat KUZU, İsmail GÖKÇE, Meral GÖKKAYA, Baki EVKARALI, İbrahim KAVAS, Sevhan DEMİREL, Hüsamettin TAT, Ramazan EFE, Veli AKYAR, Safiye SAMYELİ, Hasan ARZUMAN, Mustafa KÜTÜKÇÜ, Muhammet KAHRAMAN, Reyhan PERVANLAR KARAALP, Hakan KURTARAN, Şerif KUTLUDAĞ, Sadık DAĞDEVİREN.

 

Programımız katılım belgelerinin takdimi ve yazarların-şairlerin kitaplarını imzalamaları ile son bulacak.

 

Organizasyonda emeği geçenlere, duyarlı davranıp etkinliğimize katılarak Alzhemier hastalarına moral ve destek verecek olan herkese teşekkür ediyoruz.

 

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz bu etkinliğe destek veren siz basın mensubu dostlarımıza, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı beye ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan beye de teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.