Müjdat Keçeci'den rahatlatan açıklama

Müjdat Keçeci'den rahatlatan açıklama

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Şubat ayı olağan meclis toplantısında son iki yılda Denizli'de takipteki kredi oranının yüzde 4'den yüzde 2'lere kadar düştüğünü söyledi. 

A+A-

 Denizli Sanayi Odası'nın Şubat ayı meclis toplantısında Türkiye'nin içinde olduğu durum ve Denizli ekonomisindeki son gelişmeler konuşuldu. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli'de bazı şirketlerin ekonomik sıkıntı içinde olduğunu ve iflas erteleme başvurusu yaptığı 

 dedikodu ve söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Uzun zamandır dedikodular yüzünden sıkıntı içinde olduklarını ifade eden Keçeci, "Bununla ilgili geçtiğimiz aylarda bankacılık sektörü temsilcileriyle birlikte istişare toplantısı yaptık. Dedikodulara itibar edilmemesi gerektiği konusunda kendilerini de uyardık. Biz haklı olduğumuzu biliyorduk ama rakamlar da bizi doğruladı. Denizli'nin takipteki kredi oranı, düşmeye devam ediyor. Son 2 yıl içerisinde Denizli'de takipteki kredi oranı yüzde 4 seviyelerinden yüzde 2'lere kadar düştü. Sektörel kredilerin hala bu kadar yoğun kullanıldığı bir ilde takipteki kredi oranının 2 senede yüzde 50 düştüğü başka hiçbir sanayi kentinde görülmemiştir" dedi.

 Düşen ihracat rakamlarına değinen Keçeci, "2013 yılından bu yana Denizli'nin ihracat rakamlarında düşüş var. Ocak ayında ilk defa bu kadar düşük bir rakamla karşı karşıya kaldık. Aynı trend Türkiye ihracatı için de geçerli. İhracattaki bu düşüşü iyi analiz etmek gerekiyor. Paritedeki oynaklık ve emtia fiyatlarındaki düşüşü değerlendirmeden, ihracattaki düşüşü tek başına yorumlamak doğru değil. Denizli sanayisi tam kapasiteyle çalışmaya devam ediyor. İstihdamda da 190 bin kişiyi geçmiş bulunuyoruz. Tüm bu rakamlar bize ihracatın da yükseleceğini işaret ediyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.