MHP yönetimi teşkilatları kapatıyor!

MHP yönetimi teşkilatları kapatıyor!

Türkiye üst üste gelen şehit haberlerinin şokunu yaşarken MHP Genel Merkezi'nde hummalı bir çalışma hakim. Ancak bu çalışma terör olaylarıyla ilgili değil, olağanüstü kongre isteyen teşkilatlarla ilgili. Genel Merkez'den yapılan açıklamaya göre Denizli, A

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi'nde olağanüstü kongre ve genel başkan değişikliği isteyen delege sayısı tarihi rakamlara ulaşınca, genel merkez ne yapacağını şaşırdı. Türkiye'nin terör olaylarıyla sarsıldığı günlerde Genel Merkez'den tepki çeken bir açıklama geldi.

 

4 İL VE 1 MERKEZ İLÇE TEŞKİLATINI KAPATTILAR

 

MHP'nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in yazılı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan olayda şu ifadelere yer verildi:

 

"Parti tüzüğümüzün 52. ve 54. maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden; Denizli, Aksaray, Uşak, Kilis İl, Aksaray Merkez İlçe Teşkilatları, MYK’nın verdiği yetkiye dayanarak Başkanlık Divanı tarafından tüzüğümüzün 34. Maddesine göre yeni teşkilat kuruluncaya kadar kapatılmıştır. Bu karar 19/02/2016 tarihinde il başkanlıklarına ve Valiliklere bildirilmiştir. Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereğince disiplin işlemleri de devam etmektedir. Kesin kararın verilmesi akabinde kamuoyu bilgilendirilecektir."

 

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

 

Türkiye'nin terör olaylarıyla sarsıldığı bir dönemde MHP Genel Merkezi'nden gelen açıklama tepki çekti. Tabanda "Başka zaman mı kalmadı da bizim irademizi fesh yoluyla engellemek istiyorsunuz" tepkileri yükseliyor. Özellikle sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren partililer, Bahçeli ve yönetimine ateş püskürdü.

 

İşte o tepkilerden bazıları:

 

mhp-tepki1.jpg

tepki2.jpg

mhp-tepki3.jpg

 

OLAĞANÜSTÜ KONGRE PANİĞİ

 

MHP'de olağanüstü kongre ve değişim isteyen delege sayısının her geçen gün artmasından dolayı Genel Merkez yönetimin gergin olduğunu biliniyordu. Yaşanan bu son hamle, Genel Merkez'in "Ülkücü iradeye saygısızlığı"  olarak yorumlandı. Elde edilen son bilgilere göre olağan üstü kongre talebinde bulunan delege sayısının 800'e yaklaştığı bildirildi.

 

O İl Başkanlarından bazılarının açıklamaları şöyle:

 

Aksaray: Tek çözüm kurultay

 

Genel Merkezi'in kapatma kararı aldığı teşkilatlardan MHP Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel,  "Tırmanan terör eylemleri, Türk milleti'nin her ferdi gibi biz MHP'lileri de kaygılandırıyor. Bu da ülkeyi yıllardır kaosa sürükleyen iktidara karşı alternatif ihtiyacı doğurduğunu göstermektedir. 43 yıldır Türk milliyetçiliğinin bayraktarlığını yapmış MHP'nin, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 11.2 gibi bir oyla geriye düşmesi, hem de terörü destekleyen bir partinin gerisine düşmesi acıdır. Bu durum, Türk milliyetçiliğine gönül vermiş MHP kadrolarına yakışmamaktadır. Genel Merkez'in bu tabloyu değiştirmek amacıyla, mahkeme koridorlarını bırakarak, hemen olağanüstü bir kongreye gitmesi gerekir" dedi. Erel, kendisi gibi Merkez İlçe Başkanı Ferit Köse ile MYK üyesi Turan Yalgen'in de aynı görüşleri paylaştığını açıkladı.

 

Denizli: Herşeyi göze aldık

 

Denizli İl Başkan Yasin Öztürk de, "Koltuklarımıza bağlı değiliz. Biz zaten herşeyi göze alarak yola çıktık. Genel Merkez'in açıklamalarında, Parti Tüzüğü'ne göre görevden alındığımızdan söz ediliyor. Parti Tüzüğü'ne gerçekten riayet eden Genel Merkez yönetimi,  tüzüğün Olağanüstü Kongre ile ilgili tüzük maddesine niye riayet etmiyorlar? Bizlerin İl Başkalığı'nı alabilirler. Ancak Ülkücülüğümüzü kimse elimizden alamaz" diye konuştu. Uşak İl Başkanı, görevden alma yazısının kendilerine ulaşmadığını, ulaştıktan hemen sonra bir basın toplantısı yaparak kamuoyunu aydınlatacağını bildirdi.

  

 

Aydın: Vicdanlar yaralandı

 

Meral Akşener ve Sinan Oğan'la birlikte genel başkan adaylarından olan Koray Aydın da, yaptığı açıklamada, "Olağanüstü tüzük kurultayı için büyük oranda imza vermiş bulunan Denizli, Uşak, Aksaray ve Kilis MHP il teşkilatları ile MHP Aksaray Merkez İlçe teşkilatımızın kapatılması ve ayrıca disiplin süreci başlatılmış olması, MHP ve Ülkücü Hareket'e gönül veren milyonları üzmüş, kırmış ve derinden yaralamıştır" diyerek şunları söyledi: Unutulmaması gerekir ki; ülkücü irade, olağanüstü kurultay için imza veren-vermeyen ayrımı gözetmeksizin bir bütündür. İmza veren ve her biri MHP ve Ülkücü Hareket içinde önemli görevler üstlenmiş delege arkadaşlarımız da, en az imza vermeyenler kadar, davalarına bağlıdırlar ve imza vermeyen arkadaşlarımız kadar ülkücü iradeyi temsil etmektedirler. Dolayısıyla hiçbir ülkücü kardeşimizin oyu ve tercihi diğerinden üstün değildir. Ülküdaşlık hukuku, dava şuuru ve demokratik nizam içinde aklıselim ile hareket edilerek, bu sürecin partimize zarar verilmeden atlatılması bizim ve bütün ülküdaşlarımızın ortak temennisidir. Temel ilkelerimiz arasında yer alan Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik ilkesi gereğince, hür iradeleriyle, tercihlerini ortaya koyan arkadaşlarımızın hakları, MHP'nin fikri müktesebatı, ülküdaşlık hukuku ve demokratik hukuk nizamının güvencesi altındadır. Partimize üyelik ve delegelikten kaynaklanan haklarını kullandıkları için ülküdaşlarımız hakkında disiplin uygulaması başlatılması ile teşkilatlara yönelik kapatma, görevden alma ve feshetme gibi uygulamaların yanlış olduğunu, vicdanları yaraladığını, bütün ülküdaşlarımızı üzdüğünü ve incittiğini daha önce de kamuoyuna açıklamıştım. MHP ve Ülkücü Hareket'in birliği, bütünlüğü ve başarısı için bu güne kadar elimizden gelen mücadeleyi, gayreti ve çabayı ortaya koyduk, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğimizden hiçbir ülküdaşımızın kuşkusu olmamalıdır. Yüce Allah izin ve ömür verdiği müddetçe davamızın emrinde ve hizmetinde olmaya, ülküdaşlarımızın ve aziz Türk milletinin haklarını savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz.Yeniçağ / Özel / İstanbul

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.