MHP'li Mehmet Aslan'dan olay Türkeş iddiası

MHP'li Mehmet Aslan'dan olay Türkeş iddiası

MHP'li Mehmet Aslan'dan şok iddialar. Aslan, Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden Türkeş'in kasedinin olduğunu Ak Parti'nin tehdidi ile bu görevi kabul ettiğini belirtti.

A+A-

Mehmet Aslan'dan bakanlık teklifini kabul eden Tuğrul Türkeş ile ilgili çarpıcı bir iddia geldi. Aslan, kendilerine gelen istihbarata göre Türkeş'in kasedinin olduğunu belirtti, Ak Parti'nin de bu kasedi şantaj olarak kullandığını, Türkeş'i bakanlığı kabul etmeye mecbur bıraktırdıklarını ileri sürdü.

 

KRT'de Çağlar Cilara'ya konuşan Mehmet Aslan'ın o çarpıcı iddiaları şöyle:

 

"TÜRKEŞ'İN KASEDİ VAR AK PARTİ TEHDİT ETTİ"

 

"Hizmet ihanetle olmaz. Bir insan eğer 40 yıllık davasını iki aylık süreç için veya herhangi bir saltanat için feda edebiliyorsa, bu ithamlara maruz kalabiliyorsa, arkadaşlarını, davasını, kendi rahmetli babasını satabiliyorsa bunun bir nedeni olur ve bu neden zorlamaya dayalı olur. Kanımca kimse durup dururken akıl sağlığı yerindeyse böyle bir işe kalkışmaz. Gelen istihbaratlara göre bunun gönülden yapılan hareketten ziyade kişisel menfaat ve kendi istikbalini kurtarmak zorunda kaldığı için siyasi davasından vazgeçmiş olduğu görünüyor. 2011 seçimlerinde de MHP'nin üzerinde oyunlar oynanmaya çalışılmış, kaset operasyonları düzenlenmiş, oy kaybetmesi planlanmıştı. Bunun böyle bir komplonun fotokopisi olduğunu hissediyorum. MHP'nin yüzde 20'yi aştığı bilgisi AKP'ye ulaştı, MHP ile ilgili böyle kozu oldukları için Türkeş'e böyle bir köşeye sıkıştırma operasyonu düzenlediler. Akıl sağlığı yerinde olan hiçbir insan 40 senelik davasından bir çırpıda vazgeçemez. Böyle bir girdaba girmesi için bir insanın hayır diyemeyeceği veya karşısına bütün gücünü, belini kıracağı kozun kullanılması lazım. Bu koz 2011'de oynanan büyük oyunun gösterilmemiş, o zaman lüzum görülmemiş kısmının yansımasıdır. Gelen istihbaratlara göre tamamen eğer teklifimizi kabul etmezsen başına bu işler gelecek diye tehditle bu operasyon düzenlendi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.