MHP Kongresi Yapılacak mı ? İşte Cevabı...

MHP Kongresi Yapılacak mı ? İşte Cevabı...

MHP 15 Mayıs'ta yapacağı kurultay bir kez daha teyit edildi. Çankaya İlçe seçim kurulu kongrenin toplanmasında herhangi bir engel olmadığını açıkladı.

A+A-

MHP 15 Mayıs'ta yapacağı kurultay bir kez daha teyit edildi. Çankaya İlçe seçim kurulu kongrenin toplanmasında herhangi bir engel olmadığını açıkladı. Bu kararla birlikte genel merkezin "yargıtay kararı beklenmelidir" savunması çökmüş oldu.

MHP'de kongre için geri sayım sürerken, Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun vermiş olduğu "Kurultay yapılabilir" kararı, genel başkan değişimi için yapılacak kongrenin teyidi olarak yorumlandı. 

Bahçeli yönetiminin uzun bir süredir savunduğu "Yargıtay kararı beklenmelidir" savunması, ilçe seçim kurulunun vermiş olduğu kararla çöktü.

GENEL BAŞKAN DEĞİŞİMİ YAŞANABİLİR

15 Mayıs'ta yapılacak tüzük kurultayında, delegelerin "genel başkan seçimi" için önerge vermeleri durumunda Yargıtay kararına bakılmaksızın, belirlenen tarihte genel başkanlık seçimi için ikinci bir kurultay toplanabilecek.

ÇAĞRI HEYETİNDEN AÇIKLAMA 

15 Mayıs'ta toplanacak MHP kurultayına ilişkin mahkemenin görevlendirdiği çağrı heyetinden kongrenin toplanması için hiçbir engel bulunmamaktadır açıklaması geldi. İşte o açıklama "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı gerekse Çankaya İlçe Seçim Kurulunun herhangi bir engelleyici ve olumsuz kararı yoktur. Aksine olağanüstü genel kurulun toplanmasına yönelik tüm hukuki taleplerimiz karşılanmıştır. Dolayısıyla olağanüstü büyük kongrenin icrası ile ilgili olarak hiçbir engel kalmamıştır."

Yeniçağ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.