MHP'de Kongre Tarihi Belli Oldu

MHP'de Kongre Tarihi Belli Oldu

MHP'de merakla beklenen kurultay tarihi belli oldu. Ankara'da bir araya gelen Genel Başkan adayları Akşener, Oğan ve Aydın, kurultay tarihi konusunda uzlaştılar.

A+A-

Edinilen bilgilere göre adayların kurultay tarihi olarak 8 Mayıs Pazar gününü belirledikleri bildirildi. 

PROGRAM NASIL İŞLEYECEK

Kurultayın iki oturum şeklinde yapılması kararlaştırıldı. Oğan, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği konusunda mutabakat sağladıklarını belirtti. Çağrı Heyeti'nin yetkisini nasıl kullanacağı konusunu da değerlendirdiklerini söyleyen Oğan, süreci ortak şekilde götürdüklerini belirtti.

Kurultay tarihi üzerinde de mutabakat sağladıklarını ifade eden Oğan, mayısın ilk haftasında kurultayın toplanmasını hedeflediklerini bildirdi.

Genel Merkez'in 548 delegenin noter tasdikli imzasına rağmen kongreyi toplamaması üzerine açılan davada, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP'nin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını vermişti. Mahkeme, ayrıca tüzük değişikliği için kapatılan Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'i "Kurultay Çağrı Heyeti" olarak açıklamıştı.

Kongreyi toplamakla görevli çağrı heyetinin resmi açıklamayı bir kaç gün içinde yapacağı öğrenilirken, kongrenin hangi salonda yapılacağı ve delegeler için tutulacak otelin belirleme çalışmaları devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.