Merkezefendi’de okullara oyun parkı kuruluyor

Merkezefendi’de okullara oyun parkı kuruluyor

Merkezefendi Belediyesi okulların ihtiyaçlarının karşılanması ve yeniden dizayn edilmesi amacıyla okul bahçelerine oyun parkı kuruyor

A+A-

Merkezefendi Belediyesi okulların ihtiyaçlarının karşılanması ve yeniden dizayn edilmesi amacıyla okul bahçelerine oyun parkı kuruyor, peyzaj çalışmaları yaparak güvenlik çitlerini yeniliyor. Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, çocukların bu uygulamayla çağın hastalığı tablet bilgisayar ve telefonlardan bir nebze olsun uzaklaşacağını söyledi.

Öğrencilerin teneffüs saatlerini daha verimli geçirmesini ve oyun oynarken öğrenmelerini amaçlayan Merkezefendi Belediyesi, okul bahçelerine oyun parkları kurmaya devam ediyor. Oyun parkları, hazırlanan plan doğrultusunda zaman içerisinde ilçedeki birçok okula uygulanacak. Okulların ihtiyaçlarını belirleyerek karşılayan Merkezefendi Belediyesi, okullara hayat vermeye devam ediyor. Merkezefendi İlçesi’nde yaşayan öğrencilerin hem beyin hem de vücut gelişimlerinin sağlıklı olması için okullara oyun parkları kuruyor. Bugüne kadar 5 ilkokul ve 2 anaokuluna oyun parkı kuruldu. Proje kapsamında okulların bahçelerine; salıncak, tahterevalli, döner platformu, zıp zıp ve kaydırak kuruluyor. Yine bu kapsamda birçok okulun bahçesinde peyzaj çalışmaları gerçekleştirildi, güvenlik çiti çevrildi.

Tabletten telefondan uzaklaşacaklar

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, günümüz çocuklarının eğlence ve algı dünyasının ışığında modernize edilen oyun alanları sayesinde çocukların çağın yeni hastalığı olan telefon ve tabletten bir nebze olsun kurtulacaklarını ifade etti. Subaşıoğlu, bu kapsamda ilçe merkezinde bulunan 5 ilkokuluna ve 2 anaokuluna oyun parkı kurulduğunu söyledi.

İhtiyaç duyulan okullara da oyun parklarının kurulacağını da belirten Başkan Subaşıoğlu, “Oyun alanını kurarken okul bahçelerinde peyzaj çalışmaları da yaptık. Özellikle oyun alanlarının zeminlerine çocukların her türlü sakatlanma ve yaralanmalardan korunmaları için kumlama çalışması da yaptık.” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.