Merkezefendi'de Futbol Heyecanı Devam Ediyor

Merkezefendi'de Futbol Heyecanı Devam Ediyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Merkezefendi Kardeşlik Futbol Turnuvası’ Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nun santra vuruşuyla başladı. 31 futbol takımının mücadele ettiği turnuvada ilk maçlar oynandı. Daha şimdiden bol gollü karşılaşmaların

A+A-

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ‘Merkezefendi Kardeşlik Futbol Turnuvası’ bu yılda devam ediyor. 31 futbol takımının katıldığı turnuvada başlama vuruşunu Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu yaptı. İlk düdüğün çalmasıyla beraber kardeşlik turnuvasında heyecan başlamış oldu. Kıyasıya mücadelelerin olduğu turnuvada genç yetenekler şampiyonluk için ter dökecek. Açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi. Merkezefendi için sporun çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendi için spor çok önemli. Biz göreve gelmeden önce bir şey söylemiştik. Merkezefendi’ de spor sadece Pazar akşamları bütün herkesin televizyonlara kilitlenerek izlediği bir şey olmaktan çıkarılacak. Mutlaka bütün vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin bizzat bir fiil yaptığı bir uğraş haline gelecek demiştik” diyen Subaşıoğlu, “Bu konuyla ilgili hakikaten çok ciddi çalışmalarımız var” sözlerini destekledi. Başkan Subaşıoğlu, “Bu aslında futbol turnuvası ama bunun bir alt yapısı var. Geçtiğimiz yıl biz sporu desteklemek amacıyla Merkezefendimiz sınırları içerisinde 30 adet okulumuza halı saha kazandırdık. Çocuklarımıza öncelikle bu imkânı sağlamamız gerekiyordu. Tesisleri sağlamamız gerekiyordu. Bugün de çok şükür onun meyvelerini toplamaya başladık. Geçtiğimiz yıl 16 takımımız katılmıştı. Bu sene 31 takımımız bu turnuvaya iştirak ediyor. Hakikaten iddialı takımlarımız var. Bugünde çok güzel bir turnuvaya start vermiş bulunuyoruz. Tabi bu Denizli’nin alt yapıya yayılmış en kapsamlı futbol turnuvası. Baya uzun bir süre alacak maçlar oynanacak. Önce lig usulü sonra eleme usulüne geçilecek. Lise 1 ve lise 2’lerden ayrı takımlar, lise 3 ve lise 4’lerden ayrı takımlar oluşturularak” dedi.

 

“TAM BİR FUTBOL FESTİVALİ”

Başkan Subaşıoğlu açıklamaların devamında, “Aslında bizim için bu bir spor etkinliği spor festivali uzun sürecek bir festival olacak. Ben bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Milli eğitim camiamıza çok teşekkür ediyorum. Merkezefendi kalıcı eğitim başarıları için hep birlikte başta kaymakamımız, milli eğitim müdürümüz, ilçe milli eğitim müdürümüz,  gençlik spor il müdürümüz hep beraber el ele vermiş durumdayız. Sadece akademik başarılar değil, aynı zaman da sportif başarılarla da Merkezefendi ilçesinin adını duyurma noktasında önemli adımlar atmış bulunuyoruz. İnşallah bu turnuva vasıtasıyla da Merkezefendi’ nin sporun, futbolun, okulların ismini de daha fazla da duyuracağız” diye konuştu.

 

BOL GOLLÜ KARŞILAŞMALAR OYNANDI

Turnuvanın ilk gününde oynanan 6 müsabakada top tam 57 kez filelerle buluştu. Durmuş Ali Çoban Anadolu Lisesi ile İşadamları Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi arasında oynanan maçta kalesinde gördüğü 5 gole engel olamazken Lütfi Ege Anadolu Lisesi de Özel Final Okulları’nın 7-2 gibi farklı bir skorla geçti. Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi ile Özel Servergazi Fen Lisesi arasında oynanan maçta heyecan doruktaydı. Kıyasıya geçen mücadelede skor tabelası 4-4’ü gösterdi.

 

 

NEVZAT KARAALP VE HİLMİ ÖZCAN ANADOLU LİSESİ’NDEN FARKLI TARİFE

 

Turnuvanın ilk gününde oynanan bir diğer karşılaşmada Nevzat Karaalp Anadolu Lisesi, Özel Doğa Lisesi’ni 11-2 gibi net bir skorla geçti. Hilmi Özcan Anadolu Lisesi rakibine 14 gol atarken Özel Farabi Sağlık Meslek Lisesi tek gol bulabildi.  Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi de Özel Raşha Sağlık Meslek Lisesi’ni 7-0 yendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.