Merkezefendi Belediyesi’nden miniklere çevre eğitimi

  Merkezefendi Belediyesi’nden miniklere çevre eğitimi

Merkezefendi Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre bilinci ve çevre duyarlılığı konusunda, Sevgi Bayraktar Anaokulu öğrencilerine eğitim verdi.

A+A-

Sevgi Bayraktar Anaokulu’nda gerçekleşen eğitim çalışmasına 60 öğrencikatıldı. Eğitim çalışmasında, ambalaj atıkları ve geri dönüşüm atıkları hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Eğitim filmi gösterildi. Kağıt,  karton, plastik, cam, metal ve kompozit atıklar görsel olarak öğrencilere tanıtıldı.

Sıcak ve neşeli bir ortamda geçen eğitim çalışmasında Merkezefendi Belediyesi tarafından, ilçe sınırlarında bulunan tüm hanelere, kaynağında ayrıştırmanın yapılması için siyah evsel atık torbası ve mavi ambalaj atığı torbası dağıtıldığı belirtildi.

Ambalaj atıklarının geri dönüştürülmesinin, doğal kaynaklarımızın korunmasına, çevre kirliliğinin azalmasına ve ülke ekonomisine olan faydaları konusunda bilgiler verildi.

Çocuklara ikram edilen meyve sularının kutuları bizzat çocuklar tarafından mavi ambalaj atığı torbasına atıldı.Daha sonra okul bahçesinde çocuklarla birlikte çam ağacı fidanları dikildi.

“Ağaç yaş iken eğilir”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, geleceğimizin büyüğü olan çocukların iyi bir şekilde yetişmesi için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.

Eğitimin önemini anlatan ve “Ağaç yaş iken eğilir” diyen Başkan Subaşıoğlu, hijyenin önemli olduğunu, daha yeşil ve daha temiz bir dünya için çocuklara verilen eğitimin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Herkesin üzerine düşen işler olduğunu da ifade eden Başkan Subaşıoğlu, şöyle konuştu:

“Hem kendimizi temiz tutacağız, hem çevremizi. Çevreyi korumamız için toprağı, suyu ve havayı temiz tutmamız lazım. Biliyorsunuz ağacın en büyük özellilği kirli havayı çekiyor, bize temiz hava veriyor. O kadar önemliki bunu başka bir canlı yapamıyor. O yüzden havamızı korumamız lazım, ağaçlandırmamız lazım. Biz yaptığımız bütün çalışmalarda buna dikkat ediyoruz, suyumuzu, toprağımızı korumamız lazım, kirletmemeliyiz. O yüzden de bizim, çocuklarımıza nasıl bunları temiz tutmamız gerektiğini iyi anlatmamız lazım”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.