Merkezefendi, mobese ile donatılacak

Merkezefendi, mobese ile donatılacak

Denizli'de Merkezefendi ilçesine 64 noktada MOBESE kamera sistemi kurulacak. Merkezefendi Belediyesi tarafından kurulacak ve 820 bin liraya malolacak sistemin protokolü Vali Şükrü Kocatepe ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu tarafından

A+A-

Denizli'de güvenliğin sağlanması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele için Pamukkale Belediyesi'nin 83 noktaya MOBESE sistemi kurmak için protokol imzalamasının ardından Merkezefendi Belediyesi de harekete geçti. Merkezfendi Beyediyesi de 17 mahalledeki 64 noktada MOBESE kamera sistemi kuracak. 820 bin liraya malolacak sistem için Denizli Valiliği'nde protokol imzalandı. Protokole Vali Şükrü Kocatepe ile AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu imza attı. 

 Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, belediye olarak eğitim, sağlık ve güvenlik konularında sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirterek, "Protokol çerçevesinde ilk etapta 17 ayrı mahallemizde güvenlik sistemlerinin teknolojik anlamda kurgulanması kapsamında bir çalışmaya imza atacağız. Gelecek yıllarda da bu sistemi yaygınlaştırmak için çalışmalarımız olacak" dedi.

 Denizli İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal da, güvenliğin arttırılması ve teknolojik sistemlerden faydalanmak için belediyeler ile işbirliği yaptıklarını söyledi. Namal, "Daha önce Pamukkale Belediyesi ile protokol yapmıştık. Özellikle mahallelerdeki güvenliğin sağlanmasında bu sistemin çok katkısı olacak. Yakın zamanda da Büyükşehir Belediyesi ile yapacağımız protokolden sonra Denizli, çok kısa sürede tamamen daha rahat kontrol edilebilir olacak. Suçların caydırıcılığı ve tespiti anlamında çok önemli mesafeler almış olacağız" dedi. 

 Valimiz Şükrü Kocatepe ise MOBESE sisteminin suçlu ile mücadele konusunda önemli olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin kurulması için 6 milyon liralık ihalenin hazırlıklarını yaptığını söyleyen Kocatepe, "Merkezefendi Belediyesi'nin 17 mahallede 64 noktada kuracağı sistemin 6 tanesi plaka tanıma sistemi. Belediye Başkanlarımız ve hayırseverlerimizin katkıları ile yapılan bu teknolojik donanımlarla şehrimizin güvenliği konusunda hem önleyici hizmetlerde hem de suç işlendikten sonra suçluların tespiti ve yakalanması konusunda elektronik sistemlerin büyük katkıları var. Denizli, Ege Bölgesi'nin en güvenli şehri" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.