Ahmet Özcan

Ahmet Özcan

Akishaber / İmtiyaz sahibi
Yazarın Tüm Yazıları >

Zeybekçi Başbakan olursa şaşırmayın!

A+A-

 
2014 30 Mart Yerel seçimler geçeli aşağı yukarı 40 gün oldu. Seçim sonuçları malum, yapılan seçimler sonrasında, medyada eli kalem tutan herkes bir şeyler yazdı çizdi yorumladı. Benim de birçok okuyucum, arkadaşım ve tanıdıklarım ve beni tanıyanlar seçimlerle ilgili neden hala bir seçim analizi yapmadın diye eleştirdiler. Seçimlerin hemen sonrasında aslında ben, tek cümlelik bir yorum yapmıştm. Beni takip eden okuyucularım o tek cümlelik yorumumu okudular. O tek cümlelik yorum ise şuydu, ‘’AK Parti Denizli İl. Ve İlçe Yöneticilerinin derhal istifa etmesi için çağrıda bulunmuştum. Çünkü Denizli’de yirmide yirmi yapacağız diye söz vermişlerdi, fakat yirmide on beş yaptılar!...( Eminim ki o kısacık yorumumdan sonra herkes anlayacağını anladı.)’’ Yerel seçimlerle ilgili benim yorumum buydu.
 
Şimdi gelelim asıl meseleye yani Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiyede’ki Siyasal Konjenktur gereği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir ihtimalle Aday olacağı’dır. Çünkü 30 Mart Yerel Seçimlerden hemen sonra Ak Parti MKYK Toplantısında alınan bir karar vardı. O karar da şuydu; AK Parti’nin Parti Tüzüğünde yer alan bir kişinin üst üste üç dönemden fazla Milletvekili seçilemeyeceği kuralı idi. Yapılan toplantıda o kural aynen korundu. Yani üç dönem üst üste Milletvekili olanlar, tekrar seçilemeyecek. Buradan yola çıkarak, şimdiki kabineye baktığımızda Başbakan olabilir diye adı geçenlerin çoğu bu kurala takılıyor. Mesela Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan gibi isimler, 2015 genel seçimlerinde tekrar Milletvekili olamayacakları için Başbakan olma şansları da yok.
 
Şimdi Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi’nin Başbakan olabileceğine gelelim; mevcut AK Parti üst yönetiminde görev alan yöneticiler ve Bakanların Siyasi profillerine baktığımız zaman, Başbakan Erdoğan’a en çok benzeyen, Medya’da en çok yer alan, en çok demeç veren ve en çok sivri çıkışlar yapan Bakan Nihat Zeybekçi’dir. Zeybekçi Başbakan gibi zaman zaman ağresifleşen, anında tepki gösteren sözünü esirgemeyen bir portre çizmektedir. Yani Başbakan Erdoğan’a en çok benzeyen Nihat Zeybekçi’dir.
 
Bu analizimi okuyan okuyucularım bu bir Mahir Kaynak ütopyası diyebilirler ama, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin siyasi kariyerine baktıkları zaman merdivenleri yavaş yavaş ve sürekli yukarıya tırmandığını göreceklerdir. Bu benzerliği ile de tıpkı Erdoğan gibi. Ben Nihat Zeybekçi’yi Belediye Başkanı olmadan önce bile iyi takip eden birisi olduğuma inanıyorum. Denizli İhracatcılar Birliği Başkanlığından bu yana Denizli Belediye Başkanı oluşundan Belediye Başkanlığını bıraktıktan sonra Milletvekili seçilmesi ve AK Parti üst yönetiminde ilk elli kişiden birisi olması ve daha sonra da Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olması, Nihat Zeybekçi’nin nasıl yukarıya doğru çıktığının göstergesidir.
 
Sonuç olarak Zeybekçi’nin bu başarılı çıkışları ve üç dönem kuralına takılmıyor olması da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra, Başbakan olabileceği için şansının yüzde elli’den fazla olduğunu düşünüyorum. Nihat Zeybekçi’nin, Başbakan olup olamayacağını şimdiden kestirmek zor ama imkansız değil. Bakan Zeybekçi Başbakan olursa hiç kimse şaşırmasın.  Eğer Nihat Zeybekçi Başbakan olursa Denizli için de büyük bir şans olur diye düşünüyorum. Bakan Nihat Zeybekçi mitinglerde, toplantılarda ve her konuşmasında ‘’Denizli hak ettiğini alıyor’’diye söylüyor. Denizli eğer Bakan Zeybekçi’yi Başbakan olarak görürse bence işte o zaman hak ettiğini almış olacak. Bu benim yorumum takdir siz değerli okuyucularımındır.Bunun aksini düşünüyor olabilirsiniz.Sizlerinde bir yorumu ve analizi varsa lütfen yazımın altına yazın…
 

Bu yazı toplam 4221 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.