Özcan PEHLİVANOĞLU

Özcan PEHLİVANOĞLU

Yazarın Tüm Yazıları >

Sofya'da Mazi İle Oyalandık!

A+A-

Hafta sonunu Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da geçirdik. Gidiş amacımız yeni kurulan “Dost Partisi”nin kuruluş kongresine Genel Başkan Lütfi Mestan'dan aldığımız davetti..

Türkiye'den arkadaşlarla yola çıktık... Yolda Balkanları ve Bulgaristan'ı nasıl kaybettik, bugün Türkiye'de yaşananların geçmişte Balkanlarda yaşananlarla bir alakası var mı? Türklük dünyanın her yerinde niye böyle perişan bir halde ? Bulgaristan Türklüğü siyaseten bölünüyor mu? tartışıp durduk..

Sofya'da yapılan genel kurula, Türkiye'den de Akp, MHP ve Chp temsilcileri katılmıştı. Türk Büyükelçisi de protokoldaydı.. Çok sayıda bizler gibi misafir vardı. Ancak herkes birbirine “bundan sonra ne olacak?” sorusunu soruyordu.Bana göre iyi olmayacak... Çok akıllılar yine Türk'ü çırak çıkaracak tezgahlar peşindeler. Ama onların hesabı varsa Allah'ın da mutlaka bir hesabı vardır. Alma Türk'ün ahını çıkar aheste aheste!

Ayın 23-24'ün de yapılacak olan Hak ve Özgürlükler Partisi'nin genel kuruluna da davetliyim... İnşallah oraya da gideceğim.Sonra da gelişmeleri izleyip, sizlerle izlenimlerimi ve değerlendirmelerimi paylaşacağım.Ancak kısaca şunu söylemek isterim ki; Türkiye'deki siyaset Balkanları ve Balkan Türklüğünü anlamada ve siyaset geliştirmede son derece başarısız. Sebebi ise bilgisizlik ve teslimiyet!

O zaman “Her Türk bir devlettir” diyerek hepinizi Türk Dünyası ile bizzat ilgilenmeye davet edelim. Çünkü soydaşlarınız mazlum ve mağdur!

 

Bu yazı toplam 3132 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.