Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

Seçimler ve HDP Gerçeği!

A+A-
2015 Genel Seçiminin tartışmasız 2 galibi var.
 
1. MHP, Erdoğan ve Davutoğlu, devletin bütün gücünü, kadrosunu ve bütçesini kullanarak, MHP’nin marjinal bir parti konumuna gerilemesi için çalıştılar. MHP, siyasi ahlak yoksunu, Makyavelist politikalar üretmekte üstad seviyesindeki bunca zorlu muhatabını hem alt etti, hem de seçim sonrası oluşumların karar vericisi pozisyonuna erişti… % 12.98 olan oyunu, %16.4’e yükseltti, vekil sayısını da 52’den, 82’ye çıkarttı.
 
2. HDP/PKK, artık “legal görünümlü, illegal parti” değiller! Yasallar ve meclisteler… 82 vekilleri var! HDP/PKK’nın meclise girmesi, Erdoğan’ın diktatörlük heveslerini ve yasa tanımaz iflah olmaz “Başkan” olma sevdasını belirsizliğe soktu!
 
HDP/PKK’ya oy yönlendirenler, oy verenler danışıklı dövüş bitip, AKP ile HDP/PKK’nın reel ve legal iktidar pazarlıkları başlayınca, HDP/PKK’ya verilenleri gördüklerinde saçlarını başlarını yolacaklar ama tavşan yamaca geçmiş olacak.
 
MHP erken seçim mecburiyetini fark etti, koalisyonlar dışında kalma kararını açıkladı. Eğer MHP, AKP’nin bunca yolsuzluklarını halen sırtında taşıyan kadrosuyla ortak olsa bütün o yolsuzluk ve hırsızlıklarında vebalini omuzlamış olacaktı! Zafer Çağlayan’ın taktığı 700 000 liralık saatin hesabını MHP vermek zorunda kalacaktı. Sıfırlanan paraların ortağı muamelesi görecekti. Türkiye’ye MHP’nin getirmediği, idamını önleyen yasayı çıkartmadığı halde, Bebek katili Apo’nun hesabının MHP’den sorulması şerefsizliği gibi, bu defa da AKP’nin pisliklerinin hesabı MHP’ye sorulacaktı! 2. Koalisyon ortaklığı simülasyonunda da CHP+MHP+HDP hiçbir şekilde kabullenilmeyecek bir yol olduğu besbellidir. MHP, HDP ile birlikte veya dışarıdan destekli hükümette olmaz, olamaz!
 
Velhasıl, MHP, Türk devletinin ve Milletinin yüksek menfaatleri için siyaset yapmaktadır adını “çözüm” koydukları proje, BOP’un dayattığı, Ortadoğu haritasını yeniden şekillendiren projenin Türkiye ayağıdır. Sonucu, Türkiye’den bir Kürdistan çıkartmak olacaktır. CHP bu projeyi “çözüm!” pelesengiyle desteklemektedir, HDP/PKK bu projenin peşin sahibidir. AKP, BOP’un eşbaşkanıdır! MHP’nin varlık sebebi, bu projenin uygulanabilirliğini yok etmektir.
 
MHP’ye önerilemeden akamete uğratılan koalisyon seçeneklerinden ikisi de, MHP girdiği takdirde, MHP’nin bütün değerlerinden vazgeçmesi anlamına gelecek seçeneklerdir. MHP her iki seçenekten hangisine dahil olursa olsun, BOP’un bir parçası ve uygulayıcısı haline gelecekti! Bölünmenin karşısından çekilip, içinde yer almış olacaktı! MHP’yi oyuna getiremediler, hevesleri kursaklarında kaldı!
 
Sözün özü varlık sebepleri ve amaçları itibarıyla, MHP bir tarafta, ötekiler; AKP – CHP – HDP/PKK bir taraftadırlar…
 
MHP sevmezlerin, MHP’nin koalisyon ortağı olması için çırpınmalarına bakınca, Türkiye’nin bölünmesini isteyenlerin ne denli arzulu oldukları anlaşılıyor!
 
Türkiye seçmeni, MHP ve HDP/PKK’ya %3 ‘lük oy farkına rağmen, eşit 82 vekil vererek haksızlık yapmış, kendi ayağına kurşun sıkmıştır!
Bu yazı toplam 3307 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.