Sakin ÖNER

Sakin ÖNER

Eğitimci
Yazarın Tüm Yazıları >

Prof.İhsanoğlu'na yargısız infaz

A+A-
Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı PROF. DR. EKMELEDDİN İHSANOĞLU hakkında konuşanların %99’u onu tanımadan, bilgi sahibi olmadan ve araştırmadan konuşuyor. Zaten kendisinin en büyük şanssızlığı, dünyada ve İslam aleminde ne kadar çok tanınıyorsa, Türkiye’de o kadar az tanınmasıdır. Özellikle bazı CHP’li ve MHP’li arkadaşlar Sayın İHSANOĞLU hakkında ezbere, ön yargı ile eleştiri yapıyorlar. Dikkatinizi çekerim, İktidar sözcülerinden bir tanesi bile İHSANOĞLU hakkında "şansı zayıf" deme dışında, bir tek olumsuz eleştiri yapabildiler mi? Çünkü ezberleri bozuldu. Beklemedikleri bir adayla karşılaştılar ve tersköşe oldular.
Lütfen herkesin HÜRRİYET gazetesinin sitesinde 18.06.2014 tarihinde yer alan aşağıdaki yazıyı ön yargısız okumalarını rica ediyorum. Yoksa yapacağımız her eleştiri yargısız infaz olur. Bu da hem dinen, hem ahlaken doğru bir davranış olmaz.

PROF. DR. EKMELEDDİN İHSANOĞLU İLK KEZ KONUŞTU

CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ilk kez konuştu.
İhsanoğlu’na CHP Meclis grubu içinden tepkiler geldi. Gelen eleştirilerin bir bölümü İhsanoğlu’nun “Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı” olduğu şeklindeydi.
Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Utku Çakırözer'e “Atatürk düşmanlığı” iddialarına üzüldüğünü blirten İhsanoğlu, şunları söyledi:
ÇOK ÜZÜLÜYORUM Bu tür değerlendirmelere çok üzülüyorum. Lütfen bunu yapan arkadaşlarımız geçmişime baksın. Türkiye Cumhuriyeti kurumlarında, hatta adında bizzat Atatürk yazılı kurullarda üstlendiğim görevlere baksınlar. Atatürk’ü, Cumhuriyet realitesini ve kazanımlarını inkâr etmek tamamen yanlıştır.

ATATÜRK TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURUCUSU

Atatürk istiklal mücadelesinin kahramanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak tüm Türk milletinin gönlünde yer etmiş mümtaz bir şahsiyettir. Bunun aksini söylemek tarihin realitesine yakışmayan bir tutum olur. Fransa için Napolyon, ABD için George Washington neyse Türkiye için de Atatürk odur.

NE KUTSAMALI NE DE REDDETMELİ

Türkiye’de Atatürk meselesi gündeme geldiğinde yapılan şu: Bir kesim onu yargılıyor ve tamamen reddediyor. Bir kesim ise yarı Tanrı misali kutsuyor. Ne kutsamalı ne de reddetmeliyiz. Türkiye’nin bu tartışmaları çoktan aşmış olması lazım. Cumhuriyet’in 100. yılında tarihimizi objektif ve rasyonel olarak ele alabilmeliyiz.

AMAÇ DAHA İYİ DEMOKRASİ OLMALI

Türkiye artık modern bir toplum haline döndü. Demokrasisini daha iyi noktaya çıkarmak için büyük çaba içinde. Ben de günümüz meselelerini bu çerçeve içinde ele almanın en doğru yaklaşım olduğuna inanıyorum.

DİN VE SİYASET BİRBİRİNE KARIŞMAMALI

Din-siyaset ilişkisi düzenlenmesi gereken bir alandır. Bu ikisi arasındaki sınırın tayininde hep problemler olmuştur. Siyasi güçlerin din üzerinde baskı kurmaması gerekir. Benzer şekilde siyaset üzerinde din adına bir baskı da kurulmamalı. Bu durumların her ikisinin de başarısızlıkla neticelendiği örnekler hem İslam hem de dünya tarihinde mevcuttur.
 
ANADOLU DENİNCE GÖZÜMÜZ PARLAR
 
Babam da benim gibi siyasete uzak durmak isteyen bir kişiydi. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif’in en yakın arkadaşıdır babam. En güvendiği insanlardan biridir. Ülkesini seven, Anadolu’yu duyunca gözü parlayan biriydi babam.
 
HAMAMA GİREN TERLER
 
İhsanoğlu ile ilgili en merak edilen konu, Ak Parti’nin olası Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan karşısında nasıl bir kampanya yürüteceği... İhsanoğlu, yakında Ankara ve İstanbul’da siyasi partiler ve basını kapsayan bir görüşmeler turuna çıkacak. Ardından yurt gezileri gündeme gelecek. “45 günlük bu yoğun tempoya hazır mısınız?” sorusuna İhsanoğlu şu yanıtı verdi: “Hamama giren terler”
Bu yazı toplam 1502 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.