Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

Kobani'yi Işid Alırsa!

A+A-

1.PKK'nın gücünün sadece eli kolu bağlanmış Türk askerine yettiği anlaşılacaktır.

2.Hükümet IŞİD'in kazandığı bir savaşın, zelil duruma düşürdüğü mağlup PKK'yı muhatap alma utancından kurtulma şansı yakalayacaktır.

3.TBMM'de her oturumda Türk Milletine hakaret etme, tehdit etme müptelası olmuş HDP/PKK'lı vekillerin, TBMM çatısı altından hakim önüne gönderilmelerinin yolu açılacak yaptıklarının hesabı sorulacaktır. (Bir bölgeyi isyana teşvik etmenin, parti kapatılmasına sebep olacağı görülecektir.)

4.'açılım!' rezaleti kendiliğinden bitecektir.

5.Barzani müptezelinin kendisini TC ile eş tutma densizliği son bulacaktır.
 
AKP’nin Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay BBC’ye verdiği röportajda, “Kobani neden dünya için en önemli sorun haline geldi? Gerçekten bunu merak ediyorum” dedi. Aktay, Kobani’de yaşananları bir trajedi olarak değil, "iki terörist grup arasındaki savaş” olarak değerlendirdi. Bu doğru tespit AKP Hükümetinin girdiği PKK’yı kollama yanlış yolundan dönmekte olduğunun bir işareti sayılabilir. Zaten Erdoğan; “IŞİD ile PKK aynı şeydir.”, çizgisine gelmiş, PKK’nın yanında yer alınamayacağının işaretini vermişti. Başbakan Davutoğlu ise Doğu ve Güneydoğuda yaşanan isyanın sebebinin, HDP/PKK tarafından yapılan “sokağa dökülün!” çağrısı olduğunu söylemişti.

IŞİD’in Kobani muhasarası, Ortadoğu'da birçok dengenin bozulup yeniden kurulacağı bir satranç oyunu haline gelmiştir. AKP Hükümeti, PYD’nin, Kobani’yi işgal edip bir özerk Kürt devleti kurmasını engelleyemedi. IŞİD'in Kobani’yi alarak, bağımsız devlet rüyası gören Kürtlerin heveslerini kursaklarında bırakması, Türkiye'nin, Suriye'nin, Irak'ın, İran'ın hayrına olacaktır. 
IŞİD düşmanlığının, PKK'ya ırgat olma mecburiyetine dönüştürülmesine izin verilmemelidir... Yoğun psikolojik ve mahalle baskısını boş veriniz. Bırakınız IŞİD, bebek katili terörist örgüt PKK’nın işini bitirsin. IŞİD’i halletmeyi, PKK’nın itlafının sonrasına bırakınız…
Anlayacağınız ‘itin dişi domuzun derisinde…’ Çubuğunuzu yakıp seyredin…
Vesselam...

Bu yazı toplam 2614 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.