Özcan PEHLİVANOĞLU

Özcan PEHLİVANOĞLU

Yazarın Tüm Yazıları >

KİMİN AKLINA GELİR PREVEZE!

A+A-
KİMİN AKLINA GELİR PREVEZE!
 
Bu gün 28 Eylül, Barboros Hayreddin Paşa komutasındaki Türk donanmasının Andrea Doria komutasındaki Haçlı donamasını Preveze önlerinde imha ettiği tarih...
Akşam yediğini unutan Türk Milleti 28 Eylül 1538'de ne olmuş, nereden bilecek!
Biz şimdi Türk Deniz Kuvvetlerini yok etmekle meşgulüz!
Ergenekon, Balyoz, Casusluk ve nihayetinde Fetö dediğimiz olaylarla deniz kuvvetlerimizin içine ettik ve etkinliğini neredeyse sıfırladık..
Bize de böylesi yakışırdı!
Zaten güzel ve iyi ne varsa yok etmeye çalışıyoruz.
Hiç birimiz dünya denizlerinde nasıl var olacağız? Kendi denizlerimizi ve coğrafyamızın kilidi İstanbul ve Çanakkale Boğazlarını nasıl koruyacağız diye düşünmüyoruz.
Belki de 1 Eylül'de başlayan yeni av sezonunda hangi balık çok çıkacak ve balığı ucuz yiyebilecekmiyiz derdinden başka denizlerle ilgili bir derdimiz yok..
Gerçi benim de yoktu ama ta ki; bir dostumun telefonu ile ayılana kadar.
İzmir'den arayan vatansever arkadaşım, kimsenin Preveze Zaferi'ni gündeme getirmediğini halbuki bu deniz savaşının tarihimiz açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Ben de içimden “bize ne, biz zaten denizci millet değiliz” deyiverdim. Ya da bende “denizci millet” olmadığımız propagandasının etkisinde kalmışımdır. Neyse, bir çok şeyin karartıcı etkisinde değilmiyiz?
Onun için sizlere Türk denizcilerinin Preveze Deniz Zaferini, Barboros Hayreddin Paşa ve nice komutanları, leventleri, bahriyelileri hatırlatayım, denizciliğin ve denizlerin önemini bir kez daha gündeminize getireyim dedim.
Hayatlarını Türk Milleti için adayan tüm denizci askerlerimize minnet duyuyorum.. Şehitlerin, gazilerin ve ahirete göç edenlerin ruhu şad olsun, yaşayanlara da sağlıklı ve mutlu bir ömür dilerim.
Türk Milleti için tarihin şanlı bir sayfası olan Preveze Deniz Zaferimiz kutlu olsun ve sizler tarafından dün neye karşı mücadele etmişsek bugün de aynı şeylere karşı mücadele ettiğimiz unutulmasın!
 
Özcan PEHLİVANOĞLU
ozcanpehlivanoglu@yahoo.com
https://twitter.com/O_PEHLIVANOGLU
Bu yazı toplam 1074 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.