Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

Bunlardan Kurtulmak Lazım!

A+A-

Erdoğan'dan, Davutoğlu'ndan, AKP Müstafi Hükümetinden Kurtulmak Gerek!

Yukarıda yazdığım trionun ayak oyunlarıyla, muhalefet partileri muhalefette tutulmaya devam edilmektedir.

AKP seçimlerde tek başına iktidar olma hakkını kaybettiği halde, tek başına ve güvenoyuna sahip bir iktidar gibi kararlar alır, uygularsa, muhalefette bu durumu kabullenirlerse, inandırıcılığını kaybeder. Meydanlarda verdikleri sözler ve sahipleri etkisizleşir, müstafi hükümet meşruluk kazanır!

Milletin muhalefet partilerine verdiği oyların değer bulması, boşa gitmemesi için o oyları verenlerin talepleri dikkate alınmalıdır. Erdoğan bulunduğu makamın anayasa ile belirtilmiş tarafsızlık ilkesini AKP lehine çiğnemiştir. O makamda olmaması gerekir, muhalefet partileri bunu sağlamakla mükelleftirler.

Davutoğlu hükümet kurmak için aldığı görevi 45 günü doldurup Cumhurbaşkanlığının yeniden seçime karar verebileceği ortamı sağlayabilmek için zaman geçirmektedir! Davutoğlu'nun oyunu bozulmalıdır, ya hükümeti kurup güvenoyu istemesi, ya da görevi iade edip muhalefete geçmesi sağlanmalıdır. Bu görev muhalefet partilerine aittir. Yerine getirmeleri boyunlarının borcudur.

Muhalefet partileri müstafi bir hükümetin ve o hükümetin Başbakanına meşruiyet kazandıracak söz ve eylemlerden uzak durmakla mükelleftirler, varlıklarının esbab-ı mucibesi budur. Mevcut müstafi hükümetten illallah demiş, ikrah etmiş, bir an önce onların iktidarına son verilsin diye muhalefetteki partilere verilmiş oylar kutsaldır ve sahiplerinin arzuları doğrultusunda kullanılmalıdırlar. O oylar iktidara öyle veya böyle destek olunsun diye verilmemişlerdir! Muhalefete oy veren seçmen oylarının tersine kullanıldığını gördüğünde yapılacak ilk seçimde oyunu AKP'ye muhalefet için kullanacak bir başka parti arar ve bulur!

AKP ve Davutoğlu, muhalefet oylarıyla, şu anda ayak oyunlarıyla işgal ettikleri makamlardan uzaklaştırılabilirler. Muhalefet partileri bunu becermek için meclistedirler. Becermelidirler!

Not: HDP'yi terör örgütünün uzantısı olduğu için "muhalefet partileri" içinde varsaymadığımı açıklamak bir zorunluluk haline geldiği için belirtmek ihtiyacı doğmuştur.


Bu yazı toplam 3141 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.