LÖSEV'den dolandırıcılara karşı uyarı

LÖSEV'den dolandırıcılara karşı uyarı

Denizli'de LÖSEV ve lösemili çocukların adını kullanarak yardım toplamaya çalışan iki kişiye hapis ve adli para cezası verildi. 

A+A-

Denizli Emniyet Teşkilatı, şikayetler üzerine sahte LÖSEV kumbarası oluşturarak halktan yardım toplayan kişiler hakkında soruşturma başlattı. Bir benzin istasyonuna üzerinde LÖSEV görselleri yapıştırılmış yardım kutusu bırakarak LÖSEV'e yapılacak yardımlardan faydalanmaya çalışan kişiler hakkında kamu davası açıldı. Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, sanıkların her birinin, 5'er ay hapis ve adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

 LÖSEV Vakfı'ndan yapılan açıklamada kapıya gelip LÖSEV adına gazete satmaya, sahte makbuzlarla bağış toplamaya çalışan kişiler hakkında uyarıda bulunularak "Palyaço kıyafetiyle veya maske takmış lösemili çocuk görünümüyle sokakta size LÖSEV adına bir şeyler satmak isteyenlere inanmayınız. Organize şekilde hareket eden, topladıkları bağışları kendi çıkarları doğrultusunda kullanan bu kişilere karşı dikkatli olunuz. Dolandırıcıları 155 Polis İmdat'a ve 0532 723 04 44 LÖSEV İhbar Hattı'na bildiriniz" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.