Kuzu'nun Türkeş Gafı!

Kuzu'nun Türkeş Gafı!

AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun, Alparslan Türkeş ile ilgili paylaşımı sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

A+A-

Adalalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 27 Mayıs 1960 darbesi ile ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Alparslan Türkeş ile ilgili bilgilerin hatalı olması dikkat çekti.

Kuzu, 1960 darbesinde dönemin Başbakanı Adnan Menderes'in idamına karşı çıktığı için Türkeş'in Yeni Delhi'ye sürgüne gönderildiğini, tabutluklara koyulduğunu, tırnaklarının çekilerek işkencelere maruz kaldığını iddia etti. 

 

b1-003.png

 

KUZU’NUN BAHSETTİĞİ İŞKENCELER 14 YIL ÖNCE

Oysa Kuzu'nun bahsettiği tabutluk ve tırnak çekilme gibi işkence olayları, 19 Mayıs 1944'te İsmet İnönü'nün meşhur nutkundan sonra Türk milliyetçilerine yapılan tutuklamalarda yaşanmıştı.

3 Mayıs'ta Sabahattin Ali ve Atsız arasında görülen davanın ardından, Türk milliyetçilerine toplu operasyon yapıldı. Aralarında üniversite profesörü, öğretmen, subay, doktor ve üniversite öğrencileri bulunan 34 kişi, 7 Eylül 1944'te Türkçülük davasından yargılanmaya başla

Kuzu’nun 1960’larda yaşandığını sandığı tabutluklara koyulma ve tırnak çekilme işkenceleri Türkeş’in henüz genç bir üst teğmen olduğu 1944’lerde yaşanmıştı.

TEPKİ GECİKMEDİ

Kuzu’nun hatalı paylaşımları sonrasında gelen tepki mesajları dikkat çekti.

İşte o mesajlardan bazıları:

 

kuzu2.pngkuzu3.pngkuzu4.png

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.