Kulaklarınızı saçlarınızla gizlemeyin

Kulaklarınızı saçlarınızla gizlemeyin

Çocuk, genç, yaşlı demeden özgüven sorunu yaratan kepçe kulak sorununa, İple Kepçe Kulak Estetiği uygulaması pratik bir çözüm getiriyor.

A+A-

İple Kepçe Kulak Estetiği olarak geçen uygulama hakkında bilgiler veren Op. Dr. Bülent Cihantimur, "Kliniklerimize kepçe kulak sorunu sebebiyle gelen hastalarımızın çoğunluğu ilk olarak özgüven kaybı yaşadıklarından ve toplum içinde kendilerini bu şekilde rahat hissetmediklerinden yakınırlar. Özellikle kadın hastalarımız kepçe kulaklarını yaz kış açık bıraktıkları saçlarıyla gizlemeye çalıştıklarından bahsederler. Bu çok büyük bir konfor sorunu aslında." şeklinde konuştu.

Açı sorununu ortadan kaldırır

Cihantimur, Kepçe kulak problemi, genetik yatkınlığın da olduğu, kulak kıkırdağının hatalı açı gelişimini gözlemlediğimiz bir durumdur. Normalde kafatasına paralel seyretmesi gereken kulaklar, derecesine göre değişen oranlarda açılanarak, kepçe kulak sorununu yaratır. Aynı zamanda bu açı, her iki kulakta birbirinden farklılık da gösterebilir” dedi ve İple Kepçe Kulak operasyonu ile bu açı sorununu çözümlediklerini belirtti.

Pratik ve konforlu bir uygulama

"İple Kepçe Kulak estetiği hastayı sosyal hayatından koparmayan, uygulama ve iyileşme süreci son derece kısa bir uygulamadır. Lokal anestezi altında yapılabilir. Vücuda herhangi bir zararı olmayan medikal ipler, kulak kıkırdağının kafatasına yaklaştırılması için kullanılır. Noktasal girişlerle ipler yerleştirilir ve hastamız aynı zamanda elindeki ayna ile açının boyutuna karar dahi verebilir” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, işlemin son derece pratik olduğunun da altını çizdi.

Sadece saç bandı takılıyor

Uygulama sonrasında hastanın kafasına sadece saç bandı taktıklarını ve taburcu ettiklerini söyleyen Cihantimur, "Çok hareketli ve yoğun bir hayat yaşıyoruz. Artık insanların özellikle estetik uygulamalar için aylarını ayıracak vakitleri yok. Derhal iyileşmek ve toparlanmak istiyorlar, haklı olarak. Fakat diğer yandan kulaklarındaki bu sorunu da bir an evvel halletmek istedikleri için, son derece konforlu bir süreç geçirebilecekleri İple Kepçe Kulak Estetiğini tercih ediyorlar. Bu tekniğin size uygun olup olmadığını anlamanız için muayene olmanız gerekiyor ve başarılı sonuç alacağımıza kanaat getirsek, hastamızın da onayı ile uygulamayı yapıyoruz. Bandaj, sargılama yok, sadece birkaç gün kulaklarını olası dış etkenlerden koruması gerekiyor ve birkaç gün de saç bandı takması gerekiyor” dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.