Kubilay'ın hayali Galatasaray'ı statta izlemek

Kubilay'ın hayali Galatasaray'ı statta izlemek

Denizli'de, Namık Kemal Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Kubilay Yiğit, 18 aylıkken kas hastalığına yakalandı. Hastalığı nedeniyle yürüyemeyen Yiğit'in en büyük hayali ise tuttuğu takım olan Galatasaray'ın maçını statta izlemek.

A+A-

Karaman Mahallesi'nde boyacı Hasan Yiğit ile ev kadını Tuba Yiğit çiftinin oğulları Kubilay Yiğit, 18 aylıkken yüksek ateş nedeniyle havale geçirdiği için 'Duchenne Musküler Distrofi' kas hastalığına yakalandı. Tedavisine başlanan Yiğit'in yaşı ilerledikçe, yürümekte zorlandı. İzmir ve Ankara'da çeşitli hastanelerde şifa arayan Yiğit ailesi, çareyi Konya'daki bir fizik tedavi merkezinde buldu. Burada kök hücre tedavisi uygulanan Kubilay Yiğit, fizik tedaviye de olumlu yanıt vermeye başladı.

Galatasaray taraftarı olan Kubilay Yiğit'in en büyük hayali Galatasaray'ın maçını statta izlemek. Büyünce futbolcu olmak istediğini ifade eden Yiğit, "Hastalığım yüzünden birçok şeyi yapamıyorum. Yemeği dahi babam yediriyor. Okula da babam kucaklayıp götürüyor. Ben büyüyünce futbolcu olmak istiyorum. En büyük hayalim ise Galatasaray'ın maçına gitmek. Maça gidip futbolcuları görmek istiyorum. İyileşince bisiklete binmek, koşmak istiyorum" dedi.

Baba Hasan Yiğit, oğlunun kök hücre nakliyle iyileşmeye başladığını belirterek, "Konya'daki hastanede kas içine kök hücre verilmesi gerekiyor. Böylelikle kaslar güçleniyor. Bu bir seferde değil defalarca uygulanacak. Bu tedavi sonrası daha iyi olacak oğlumuz. En azından kendi yemek yiyip kendi suyunu içebilecek. Ancak bu tedavi için maddi gücümüz tükendi. Ben boya badana işlerinde çalışıyorum. Engelli maaşımız da var ancak bunlarla geçimimizi sağlıyoruz. Tedaviye devam edebilmek için desteğe ihtiyacımız var" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.