Köpek Dövüşüne Jandarma Engeli

Köpek Dövüşüne Jandarma Engeli

Köpek dövüşünün yapılacağı Menderes nehri kenarındaki çayırlık alana giden yol güzergâhında nöbet tutan Jandarma ekipleri, araçların girişine izin vermedi.

A+A-

Köpek dövüşü yaptırılacağı ihbarını alan Çivril İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Küçük Bekirli Mahallesi girişinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ile birlikte beklemeye başladı.

 

Edinilen bilgiye göre, Çivril’de köpek dövüşü yapılacağı yönünde ihbar alan istihbarat ekipleri Jandarma ve doğa koruma milli parklar müdürlüğü ile birlikte ortak operasyon düzenledi ve Küçük Bekirli mahallesinde köpek dövüşünün yapılacağı alana giden yol üzerinde sabah 03.00 ten itibaren nöbet tuttu. Sabah saatlerinde köpek dövüşü yapacak olan yaklaşık 25 araç konvoyu bölgeye geldi. Köpek dövüşü yapacakları alanda Jandarmayı gören bahisçiler kaçmaya başladı. Jandarma ve Milli Parklar müdürlüğü ekipleri durdurdukları 9 araçta arama yaptı. Araçlarda bulunan iki köpek Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından el konulurken jandarma ekipleri durdurdukları araçların evrak ve ruhsatlarını kontrol ederek evraklarında eksik olan araçlara ceza kesti.

Ekipler, yol kontrollerinde köpek dövüşünün yasak olduğunu köpek dövüşü yapanlar hakkında 5199 sayılı Hayvan Hakları Koruma Kanununa göre yasal işlem yapacaklarını da hatırlattılar.Kaynak:yesilcivrilgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.