Konservatuar yeni sezona "merhaba" dedi

Konservatuar yeni sezona "merhaba" dedi

Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı yeni sezona düzenlenen kokteyl ile "merhaba" dedi. Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği dallarındaki eğitimlerin yanı sıra 20 farklı branşta ücretsiz enstrüman eğitimleri verecek Denizli Büyükşehir Belediye Konse

A+A-

Sosyal ve kültürel alanda vermiş olduğu hizmetler ile başarı çıtasını her geçen gün yükselten Denizli Büyükşehir Belediyesi sanata ve sanatçıya vermiş olduğu desteği sürdürmeye devam ediyor. Yeteneklerine güvenen ve başarılı bir sanat kariyeri için ilk adımı atmak isteyenler için ücretsiz olarak kurslar düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı yeni sezonunu açtı. Sanatçılar ve eğitmenler konservatuarda düzenlenen kokteyl ile yeni sezona "merhaba" dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Koordinatörü Selim Öztaş, kursiyerlerin müziğin her alanında kendilerini yetiştirme olanağı bulacağını ifade ederek, "Yeni dönem başladı. Haziran ayına kadar yine Denizli'ye şarkılar söyleyeceğiz. Denizli'yi bu yıl da şarkısız ve türküsüz bırakmayacağız" diye konuştu.

 

30 yıldır müzik eğitimi veriliyor

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ise, 2015-2016 eğitim döneminin bir çok yenilik getireceğini söyledi. Otaklı, "30 yıl önce bir işhanının beyaz eşya tamirhanesinde başlayan konservatuar serüveni bugün tarihi Külahçıoğlu Un Fabrikası'nda yeniden şekillenerek binlerce vatandaşımıza hizmet sunmaya devam etmektedir. Denizli'nin en nadide mekanlarından biri olan Külahçıoğlu Un Fabrikası'nda eğitim veren konservatuarımız 20 farklı branşta enstrüman kurslarının yanı sıra Türk Halk Müziği ve Türk Halk Müziği kursları ile hizmet vermektedir" dedi. Konservatuarın aynı zamanda Denizli'nin bilinen ve bilinmeyen türkülerini derlediğini işaret eden Otaklı, "Şuana kadar 2 ayrı albüm yapılarak halkımızın beğenisine sunulmuştur" diye konuştu.

 

Yeni albümler geliyor

 

Otaklı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Aynı zamanda önümüzdeki günlerde Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Denizli ağır zeybek oyunları ve Denizli kıvrak zeybek oyunlarından oluşan albümlerini halkımıza sunacaktır. Bu kapsamda tüm halkımızı konservatuarımızın düzenlediği konserlere davet ediyorum." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.