Kıvırcık 6 Yavru Birden Doğurdu

Kıvırcık 6 Yavru Birden Doğurdu

Denizli'nin Çivril ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Ali Yalçın'ın "kıvırcık melez" cinsi koyunu, bir batında 6 yavru dünyaya getirdi.

A+A-

Denizli'nin Çivril ilçesinde hayvancılıkla uğraşan Ali Yalçın'ın "kıvırcık melez" cinsi koyunu, bir batında 6 yavru dünyaya getirdi. Yalçın, Savran Mahallesi'ndeki çiftliğinde koyunlarından birinin bir batında 6 yavru dünyaya getirmesine çok şaşırdığını söyledi.

 

Yaklaşık 40 yıldır hem çiftçilik hem de hayvancılıkla uğraştığını, çiftliğinde 150 küçükbaş hayvanı olduğunu belirten Yalçın, "Koyunlarımın hepsi kıvırcık melezi. 150 koyunumuz var, ben de kendimi bildim bileli çobanlık yaparım. İlk defa bir koyunun 6 yavru doğurduğunu gördüm." dedi.

 

Bir koyunun normalde 2-3 yavru dünyaya getirdiğini aktaran Yalçın, "Koyunumuz gece doğuma başlayınca oğlumla birlikte ağıla gidip doğurmasına yardım ettik. İkinci yavru gelince doğum bitti sandık. Sonra üçüncü yavru, ardından dördüncü yavru geldi. Koyun kalkmayınca doğumun devam ettiğini gördük ve altı tane yavru doğdu. Daha önce bu bölgede bir koyun hiç altı yavru doğurmamıştı." şeklinde konuştu.

 

Yalçın, kuzuların tümünün sağlıklı olduğunu, annelerinin sütü yetmediğinde yavruları biberonla beslediklerini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.