Kitapseverlere Müjde,Ege'nin En Büyüğü...

Kitapseverlere Müjde,Ege'nin En Büyüğü...

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kitapseverlerin heyecanla beklediği müjdeyi verdi.

A+A-

31 Mart’ta bir ilke daha imza atacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, katılımcılarıyla birlikte Ege’nin en büyük kitap fuarını düzenleyeceklerini açıkladı. Türk edebiyatının en büyük yazarlarından biri olan Denizlili Hasan Ali Toptaş’ın onur konuğu olarak katılacağı fuarda 50’ye yakın ünlü yazar imza günü düzenleyecek.

 

Denizli’de kitapseverlerin uzun süredir beklediği müjdeyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, verdi. Denizli’de ilk defa düzenlenecek 1. Denizli Kitap Fuarı, 31 Mart-9 Nisan arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılacak. Türkiye’nin en ünlü yayınevlerinin katılacağı fuarın onur konuğu ise Türk edebiyatının en büyük yazarlarından biri olarak kabul edilen Denizlili Hasan Ali Toptaş olacak. İsveç’ten Güney Kore’ye Amerika’dan İngiltere’ye eserleri birçok dile de çevrilip okunan; Kültür Bakanlığı Roman Ödülü, Sedat Simavi Edebiyat Ödülü ve Türkiye Yazarlar Birliği En İyi Roman Ödülü gibi çok sayıda ödülleri bulunan Hasan Ali Toptaş, 1. Denizli Kitap Fuarı’nda hemşehrileri ile bir araya gelecek. 50‘ye yakın ünlü yazarın imza günü düzenleyeceği fuarda ayrıca uluslararası onur konuğu olarak Türk dünyasından da bir yazar katılacak.

 

Fuar 10 gün sürecek

 

Kitapseverlerin uzun süredir heyecanla beklediği müjdeyi açıklayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 31 Mart’ta bir ilke daha imza atacaklarını vurgulayarak, katılımcılarıyla birlikte Ege’nin en büyük kitap fuarını düzenleyeceklerini açıkladı. Denizli’de büyük bir kitap fuarı açacaklarını ifade eden Başkan Zolan, “31 Mart’ta 1. Denizli Kitap Fuarı’nın açılışını yapacağız. 10 gün sürecek fuarımızda insanlarımızı kitapla buluşturacağız. Birçok ünlü yazarımızın okuyucuları ile buluşacağı bir fuar olacak” diyerek, katılımcılarıyla birlikte Ege’nin en büyük kitap fuarını düzenleyeceklerini açıkladı.

 

Alt yapı kadar önemli

 

Fuarda 111 dev eserin yer aldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın da sergileneceği büyük bir stant açacaklarını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Fuarımızda Türk edebiyatının ünlü isimleri hemşehrilerimizle bir araya gelecek. Ülkemizin en ünlü yayınevleri orada olacak. Ağırlamaktan mutluluk duyacağımız Denizlili hemşehrimiz Hasan Ali Toptaş da fuarımızın onur konuğu olacak” diye konuştu. Belediyeciliğin sadece yol, alt yapı, park gibi hizmetleri olmadığını kaydeden Başkan Zolan, “Bizlerin en önemli görevlerinden biri de bulunduğumuz şehrin kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunup, gelecek kuşaklara taşımak ve onlara sahip çıkmaktır. Sosyal ve kültürel hizmetlerimiz de alt yapı kadar, yol kadar önemli.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.