Kitaplarını İmzalayacakalar

Kitaplarını İmzalayacakalar

Abdülkadir Uslu, hikâye kitabı “Aydınlık Sineması”nı, Hüsamettin Tat, şiir kitabı; “Gitme, Sanadır Yazdıklarım”ı 25 Mart 2017 Cumartesi günü, Denizli Başarırlar Kitapevinde imzalayacaklar.

A+A-

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu; 2 ayda 2 baskı yapan “Aydınlık Sineması” ile ilgili olarak şunları söyledi: “Aydınlık Sineması, bir dönemin öyküsüdür. Anadolu’nun her hangi bir köşesinde, ellili altmışlı, yetmişli yıllarda yaşananlar, mekânlar, karakterler, duygu ve düşünceler hikâyelerimin özünü oluşturuyor. Aralarında ödüllü hikâyelerinde yer aldığı, on bir hikâyem var kitabımda. Öykülerimde, bir dönemi belgeleme, kültürü yansıtma kaygısı yaşadığım için yöre ağzını da zaman zaman kullandım. Özellikle orta yaş ve üstü kuşağın üzerinde büyük bir etki bıraktığını gördüm. Kendi hayatından, yaşadığı köyden, kasabadan, komşusundan, ailesinden birilerini hikâyemde bulduklarını ifade ettiler.”

Abdülkadir Uslu’nun Lunaparka Gidelim (Çocuk Hikayesi), Günlük (Derleme), Kızılcabölük Tarım Takvimi (Araştırma), Şükrü Tekin kaptanın Hayatı-Eserleri ve Bibliyografyası isimli yayınlanmış eserleri mevcut.

YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat üçüncü şiir kitabı olan "'Gitme Sanadır Yazdıklarım' la ilgili olarak şunları ifade etti: “Şiir, şairlerin hayatta yaşadıklarını, yaşamak istediklerini, hayallerini yüreğinden kopan cümlelerle, kelimelerle anlatmak istediklerini, hayallerini yüreğinden kopan cümlelerle kelimelerle anlatmak istediklerini, paylaşmak istediklerini feryatlarını, sevgilerini tüm olumlulukları ya da olumsuzlukları sevinç ve üzüntülerini gönüllerinden damla damla dışarıya yansıtarak, kalemden sayfalara, dörtlüklere dökmesiyle oluşmaktadır. Şiirde emek vardır, şiirde özlem vardır. Şiir şairin aynasıdır, içindeki duyguların dışarıya topluma yansımasıdır.

Ben de, ”Gitme Sanadır Yazdıklarımda”, dilimin döndüğünce, hayallerimi, özlemlerimiz, sevdalarımı, sevgi ve sevme temalarına yer vererek okuyucumun önüne çıkmış bulunmaktayım. Okuyucularımın bu kitapta kendisine has duyguları bulmasına öncülük ettiğimi ummaktayım. Bazı dostlarım gibi, şiir yazmakta iddialı olmadığımı, sadece gönlümden ve gönül gözümden damlayıp gelen duygularımın kalemimden sızmasıdır. Takdir siz değerli okuyucularımındır. Sevgili gönül dostlarımın da bu çalışmamda kendilerinden bir şeyler bulabileceklerini umuyorum"

Hüsamettin Tat'ın, Sarıydı Dünyanın Yarısı (şiir), Geç Doğan Güneş(Anı-Roman), Semaverin Yeri Neresi? (Hikâye), Kalemin Mürekkebinde Sen Kokuyordun (şiir) isimli eserleri bulunuyor.

İkili, 1. Denizli Kitap Fuarında Başarırlar Kitapevi Standında ve YAZ-AR-BİR (egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği) Standında da kitaplarını imzalayacaklar.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.