Kırım’a katil Stalin’in anıtını dikmek istiyorlar

Kırım’a katil Stalin’in anıtını dikmek istiyorlar

Stalin anıtı ile ilgili tüm giderler komünistler tarafından karşılanacak.

A+A-

Kırım’ın Akyar (Sivastopol) şehrindeki yerel komünistler, Ekim Devrimi'nin lideri ve Sovyetler Birliği'nin kurucusu Vladimir Lenin’in ölümünün 95’nci yıldönümü nedeniyle bir miting düzenledi.

Mitinge katılan komünistler, şehirde SSCB ve dünya tarihinin en kanlı diktatörlerinden Josef Stalin'in anıtını dikeceklerini açıkladı.

Rusya Federasyonu Komünist Partisi’nin Sivastopol şubesi başkanı Vasiliy Parhomenko, komünistlerin anket araştırması yaptığını ve sonuçlara göre Sivastopol sakinlerinin yüzde 95’inin anıtı dikme fikrini desteklediklerini iddia etti.

Stalin anıtı ile ilgili tüm masrafların Rusya Federasyonu Komünist Partisi’nin Sivastopol şubesi tarafından karşılanacağını anlatan Parhomenko, Sivastopol Valisi Sergey Menyaylo’ya gerekli başvurunun yapıldığını da belirtti.

Kırım'ın işgali ve Kırım Tatarlarının sürgünüyle yarımadadaki Rus hakimiyetini pekiştiren Stalin'in, Kırım'daki ve Ukrayna'daki ayrılıkçı Ruslar arasında hala revaçta olan bir figür olduğu, Rusya'da da ideolojiden ziyade Rus emperyalizmini tesis ettiği için hayranlık duyulduğu bilinmekte. Daha önce de Kırım'da bir Stalin anıtı dikileceği söylenmekteydi.

QHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.