Kiralık işçilik sisteminden kölelik işçiliğe

Kiralık işçilik sisteminden kölelik işçiliğe

Denizli Tüm İşçi Hakları Derneği Başkanı Halis Özkan: "Ülkemizde 13 yıldır uygulanan kiralık işçilik sisteminden kölelik işçilik sistemine geçilecek. Yasa tasarısının TBMM'den geçmemesi için mücadele etmeliyiz" dedi.

A+A-

Denizli Tüm İşçi Hakları Derneği Başkanı Halis Özkan, özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi veren düzenlemeyi içeren esnek çalışmanın TBMM Sağlık Çalışma ve Sosyal İşler Bürosu'ndan geçtiğini, yakın zamanda meclis genel kurulunda görüşüleceğini söyleyerek, "Ülkemizde 13 yıldır uygulanan kiralık işçilik sisteminden kölelik işçilik sistemine geçilecek. Yasa tasarısının TBMM'den geçmemesi için mücadele etmeliyiz" dedi.

 Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Denizli Tüm İşçi Hakları Derneği Başkanı Halis Özkan, yabancı sermayeye ucuz işçilik sözü verildiğini iddia ederek, yapılacak yeni düzenlemelerle kölelik işçilik sistemine geçileceğini öne sürdü. Özkan, işçilerin mevcut haklarının da gasp edilmesi için, özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi veren düzenlemeyi içeren esnek çalışmanın TBMM Sağlık Çalışma ve Sosyal İşler Bürosu'ndan geçtiğini, yakın zamanda meclis genel kurulunda görüşüleceğini söyleyerek, "Eğer, bu yasa TBMM'den geçerse işçilerimizin hakları gasp edilecek. Bir işçi, 45 saati aşmamak üzere birden fazla iş yerine kiralanabilecek. Kiralık işçi, çalışmadığı sürece maaş alamayacak, hiçbir iş güvencesi olmayacak. İşçiler ihbar ve kıdem tazminatı alamayacak. İş kazası sonucu sakat kaldığında işçi ayrıca bir maaş alamayacak. İşçiler, yıllık izin, milli ve dini bayramlarda ücretli izin hakkını kullanamayacak. Bu yasa tasarısı kanunlaştığında, taşeron sisteminden daha kötü bir durum oluşacak. Çünkü, taşeronlar da işçi kiralayabilecek. Yasa tasarısının TBMM'den geçmemesi için mücadele etmeliyiz. İşçiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri alanlara inmelidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.