Kimlik bilgileriniz için sakın bu siteye girmeyin!

Kimlik bilgileriniz için sakın bu siteye girmeyin!

Kimlik bilgilerinin açık açık yayınlanmasıyla başlayan sıkıntı, 'Kimlik bilgilerim sızdı mı' siteleriyle çok daha korkunç boyutlar kazanmaya başladı. Olayı fırsat bilen dolandırıcılar, "Kimlik bilgilerim çalındı mı?" adlı sorgulama siteleri oluşturdu.

A+A-

Türkiye'den yaklaşık 50 milyon kişinin kimlik bilgileri internete sızdırıldığı iddia edildi.

İlk olarak 'Mernis' isimli bir dosya halinde sızdırıdığı iddia edilen bilgiler arasında, yurttaşların, TC kimlik numaralarından, adres bilgilerine kadar gizli kalması gereken çok sayıda bilgi yer alıyor.

BU SİTELERE KESİNLİKLE GİRMEYİN

'Torrent' yoluyla bilgisayara indirilen ve içerisinde kimlik bilgilerinin yer aldığı dosya dün akşam saatlerinden itibaren yerini, ad - soyad ve TC kimlik numaralarının sorgulandığı internet sitelerine bıraktı.

Bu siteler büyük bir tehlikenin habercisi olabilir. Sosyal medyada 'Kimlik bilgileriniz çalınmış mı?' şeklinde dolaşıma sokulan internet siteleri, TC kimlik numarası ile sorgulama yapılması isteniyor. Bu siteler, TC kimlik numarası ile sorgulama yapıldığında kimlik bilgilerinin sızıp sızmadığına doğru yanıt veriliyor ancak yeni bir 'kimlik avcılığı' tuzağı olma ihtimali çok yüksek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.