Kılıçdaroğlu Denizli'de Hükümete Yüklendi

Kılıçdaroğlu Denizli'de Hükümete Yüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de partisine gönül verenlerle buluştu.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:"CHP iktidarında hiç kimsenin inancıyla, kimliğiyle, yaşam tarzıyla, asla ve asla siyaset yapmayacağız"- "Benim derdim, bu ülkede yoksulluk olmasın, işsizlik olmasın, emekli olan vatandaşım huzur içinde emekliliğini yaşasın. Benim derdim, 2 milyon Suriyeli'yi Ortadoğu'da barışı sağladıktan sonra kendi ülkesine göndermek. Benim derdim, 6 milyon 250 bin işsize iş bulmak, onlarla kavga etmek değil" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Benim derdim, bu ülkede yoksulluk olmasın, işsizlik olmasın, emekli olan vatandaşım huzur içinde emekliliğini yaşasın. Benim derdim, 2 milyon Suriyeli'yi Ortadoğu'da barışı sağladıktan sonra kendi ülkesine göndermek. Benim derdim, 6 milyon 250 bin işsize iş bulmak, onlarla kavga etmek değil" dedi.

MERKEZ TÜRKİYE DÜNYANIN MERKEZİ OLACAK

Kııçdaroğlu, partisinin Özay Gönlüm Meydanında düzenlenen mitinginde Türkiye'nin iyiliği için, çocuklar, torunlar, bayrak için yepyeni bir sayfa açacaklarını, bu sayfanın "Merkez Türkiye, dünyanın merkezi Türkiye" olacağını belirtti.Denizli'nin bir sanayi kenti olduğunu, iç dinamikleriyle büyüdüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ancak 13 yıllık iktidarda ihmal edildiğini, Denizli'yi yüzyılın projesiyle beraber bu bölgenin en görkemli illerinden biri haline getireceklerini" anlattı.Kemal Kılıçdaroğlu, yıllar yılı aynı vaatlerin yine tekrarlandığını, Denizli'yi ve Türkiye'yi şahlandıracaklarını, önce refahı tabana yayacaklarını, ülkede aç ve açıkta kimsenin kalmayacağını vurgulayarak, "Onlar ceplerini doldurdular, köşeyi döndüler. Yuh çekmeyin arkadaşlar. Sandıkta demokratik yollardan tepkimizi göstereceğiz.

17 MİLYON YOKSULUMUZ VAR

Bakın bu seçimlerde üstümüze her türlü iftira atılıyor, hakaret yapılıyor, bilinçli olarak hiçbirine cevap vermiyorum. Çünkü derdim millet. Millet sıkıntıda. 17 milyon yoksulumuz var, hiç akıllarına geliyor mu şu yoksulluğu nasıl çözeceğiz, acaba işsizliği nasıl çözeceğiz diye, şu çiftçinin derdi var, nasıl çözeceğiz diye. Düşünmüyorlar. Bizim seçim bildirgemiz bunların ezberlerini bozdu. Bizim yüzyılın merkez projesi bunların kimyasını bozdu. Sıra geldi 7 Haziran'da görkemli, sorunlarını çözen, halkına kilitlenen bir iktidar için hepimize görev düşüyor. Hep beraber sandığa gideceğiz haramilerin iktidarını indireceğiz" diye konuştu. İktidarın 13 yıldır görevde bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Ne diyorlar, efendim yol yaptık. İyi de yol yapmayan hükümet yok ki. Köprü yaptık. Her hükümet köprü yapar. Sanki tüm köprüleri bunlar yaptılar, sanki hiç cumhuriyet olmadı. Sen fabrika yaptın mı? Yapmaz, bol bol hapishane yapar. Türkiye'nin, hatta bu bölgenin en modern hapishanelerini bunlar yapıyorlar. İcra dairelerinin sayısı belli değil dedi.

VATANDAŞIN NELER ÇEKTİĞİNİ BİLİYORUM

77 milyon yurttaşım, Davutoğlu Erdoğan'a çalışır, ben halka, halk için çalışırım. Benim köşeyi dönme gibi bir huyum, alışkanlığım, terbiyem, inancım yoktur. Halk için çalışırım, inanırım ki halk için çalışmak hak için çalışmaktır. Yıllar yılı bizim en temiz duygularımız sömürdüler, inançlarımızla, kimliğimizle, yaşam tarzımızla oynadılar. Herkes duysun, CHP iktidarında hiç kimsenin inancıyla, kimliğiyle, yaşam tarzıyla, asla ve asla siyaset yapmayacağız. Bütün insanları kucaklayacağız. Benim derdim, bu ülkede yoksulluk olmasın, işsizlik olmasın, emekli olan vatandaşım huzur içinde emekliliğini yaşasın. Benim derdim, 2 milyon Suriyeli'yi Ortadoğu'da barışı sağladıktan sonra kendi ülkesine göndermek. Benim derdim, 6 milyon 250 bin işsize iş bulmak, onlarla kavga etmek değil. Kavga etmek istiyorlarsa gitsinler kendi aralarında etsinler."- "Hakça bir düzen kuracağım"Kemal Kılıçdaroğlu, halkı düşündüğünü, halk için mücadele ettiğini iddia ederek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Hiç hükümet kanadından 'ya işsizliği şöyle çözeceğiz' diye bir laf duydunuz mu? Onlara göre kendi çocukları iş buldu, zaten meselede bitti.

BU DÜZENİ YIKACAĞAIM,DEĞİŞTİRECEĞİM

Siz işsiz olan gençlerin anne babaları size sesleniyorum, çocuklarınızı yetiştirdiniz, oğlunuzsa askere gönderdiniz, kızınızsa büyüdü. İstiyorsunuz ki eli ekmek tutsun, iş bulsunlar, güvenceli işi olsun, ben onları evlendireyim, muradını göreyim diyorsunuz. Ama siz böyle düşünürken, dünyanın parasını ödüyorsunuz KPSS kursuna gönderiyorsunuz, sonra sınava giriyor puanını alıyor, bekliyor ne zaman tayinim çıkacak, ne zaman memur olacağım diye, Ankara'da oturan beylerin çocukları hiç bir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Vicdanın izin veriyor mu buna? Gelin de isyan etmeyin, bu haksızlığa dayanın. Benim çocuğum sınava girecek, alın teri dökecek, onun çocuğu dayısı var diye otomatikman devlet memuru olacak. Bu düzeni yıkacağım, değiştireceğim, hakça bir düzen kuracağım." Parlamentoya, tatile girmeden önce "yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısı" adıyla bir tasarı getirildiğini aktaran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Hani derler ya ayranı yok içmeye de... Başlar öyle bir söz. 6 milyon 250 bin işsizin var, bunlara iş buldun da dışarıdan işçi getirip burada mı çalıştıracaksın. İşsiz kardeşlerime, onların anne babalarına sesleniyorum, eğer siz bu tabloya rağmen gidip de 'ben AKP'ye oy vereceğim' diyorsanız söyleyecek sözüm yok. Ama size namuslu, ahlaklı bir siyaset vaat ediyorum. Sınavsız devlet memuru lüksünü, torpili kaldıracağım, bunu vaat ediyorum" diye konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.