Kent Konseyi'nden sağlık eğitimi

Kent Konseyi'nden sağlık eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik sağlık eğitimi düzenledi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 4 Şubat Dünya Kanser Günü etkinlikleri kapsamında rahim ağzı kanserine dikkat çekmek için kadınlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kent Konseyi binasında düzenlenen etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Kadın Meclisi üyeleri katıldı. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Serkan Yurtsever tarafından gerçekleştirilen seminerde kanserin risk faktörleri, korunma ve erken teşhis yöntemleri anlatıldı. Kanserde erken tanının önemine dikkat çeken Op. Dr. Yurtsever, rahim ağzı kanserinin bir virüs olduğuna işaret etti. Yurtsever, "Amerika'da 2010 yılında yapılan araştırmada 100 kadından 70'inde bu virüs tespit edildi. Amerika'da 7'nci sırada olan bu kanser türü Türkiye'de maalesef 1'nci sırada yer alıyor" dedi.

 

Smear testi yaptırılması gerekiyor

 

Smear testi ile kanser öncüsü lezyonlara bakıldığını, bu şekilde rahim ağzı kanserinin tespit edilebildiğini kaydeden Yurtsever, şöyle konuştu: "Ülkemizde kadınlar geç yaşta smear testi yaptırmaya geliyor. 21 yaşından sonra 2 yılda bir KETEM gibi kurumlarda smear testi yaptırılması gerekiyor" diye konuştu. Yurtsever, kanser hastalıklarında erken tanının her zaman büyük önem taşıdığına dikkat çekti.   

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.