Kendi Atadıklarıyla Aklandılar!

Kendi Atadıklarıyla Aklandılar!

Özgür medyaya yönelik operasyona tepkiler artarak sürüyor.

A+A-

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yapılan soruşturmaların hukuk uygulandığı andan itibaren anlam ifade etmeyeceğini söyledi. Denizli'de vatandaşlar, adliye önündeki Adalet Parkı'nda toplanarak üçüncü günde de demokrasi nöbeti tuttu. Yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları, gazeteler, "Medyaya darbe", "Demokrasiye darbe", Özgür basın susmaz", "Nice muktedirler gördü bu Zaman" yazılı dövizler taşıdı. Bazıları Kur'ân, Cevşen ve çeşitli dualar okudu.

 

Parkta demokrasi nöbeti tutanlara destek vermek için gelen Baro Başkanı İlhan, geçmişte olduğu gibi hukuka aykırı bütün çabaların yine karşısında olduklarını söyledi. İlhan, "Bugün de hukuka aykırı söylemle geliştirilen çabaların, yapılan soruşturmaların yine hukukun uygulandığı andan itibaren anlam ifade etmeyeceğini açık yüreklilikle söylüyoruz. Bir şeylerin ters gittiği ortadadır. Bir an önce burada yapılan hukuksuzlukların sonlandırılmasına toplumun ihtiyacı vardır. Toplum artık yargıya olan güven zedelendikçe güven de hissetmemektedir." dedi.

Adalet Parkı'na hukukçu kimliğiyle geldiğini dile getiren İlhan, "Bizler makamımızdaki sorumluluklarımızdan dolayı buralardayız. Şunun da altını açık yüreklilikle çiziyoruz, hukuk hepimize lazım. Çok basit, anlamlı örnektir, sürünün içerisinden benekli olanı verdiğin anda olay bitmiş demektir. O yüzden bütün yurttaşlarımız başta olmak üzere sadece olanı anlatmaya çalışan, başta özgür basının temsilcileri ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri sadece doğruyu söylemeli. Kimse siyasi ikbal kaygısıyla hareket etmemelidir. İnşallah yaşadığımız bu olumsuzluklar, sorumluluk makamındaki sorumluların normalden fazla gayretiyle çözülür. Tek amacımız, hak ettiğimiz hukuk düzeninin sağlanması gerektiğidir." diye konuştu.

 

'TERÖRİSTBAŞINA GÖSTERMİŞ OLDUKLARI NEZAKETİ BU GÜZEL İNSANLARDAN KAÇINDILAR'

BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe ise zulme rıza göstermemek için geldiğini ifade etti. Efe, "Bize düşen her zaman için mazlumun yanında, zalimin karşısında olan bir zihniyeti savunmaktayız. Şu anda ötekileştirdikleri kişilerin oyunu alarak, desteklerini alarak iktidarda kaldılar fakat maalesef teröristbaşına göstermiş oldukları o nezaketi, o zarafeti bu güzel insanlardan maalesef ki kaçındılar. Aslında esas darbeyi kendisi yapıyor, badan bir kez daha hatırlatıyoruz." şeklinde konuştu.

 

MHP eski milletvekillerinden Ali Keskin de Türkiye'de 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk operasyonlarından sonraki süreçte sıkıntılar yaşandığını, bu tür sıkıntıların yaşanmaması için Allah rızası için destek vermeye geldiğini anlattı. Keskin, "Bundan sonraki süreçte ümit ediyorum ki adli makamlarda görev yapan arkadaşlarımız, savcılarımız, hâkimlerimiz adaletli bir şekilde ellerini vicdanlarına koyarak, bundan sonraki süreçte yanlış yola girdiklerini, en kısa zamanda bu yoldan dönmeleri gerektiğini öğrenecekler." ifadelerini kullandı.

 

'KENDİ ATADIKLARIYLA AKLANDILAR'

MHP Denizli 21. Dönem Milletvekili Salih Erbeyin yolsuzluğu, hırsızlığı yapanların yargıda kendi atamalarıyla kendilerinin aklandıklarını söyledi. Erbeyin, "Bu aziz millet hırsızları, yolsuzları unutmayacaktır. Paralel diyorlar. Paralel arıyorlarsa paralel Kandil'dedir. Paralel İmralı'dadır. 'Canbaza bak' diyerek canbazlık yapıyorlar. Tarih 12 Eylül'leri gördü, 28 Şubat'ları gördü, inşallah 10 yıl sonra bugünleri de tekrar değerlendirildiğinde birilerinin gözüne kara bir leke olarak geçecektir." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.