Kanserli Çocuklar İçin Koşacak

Kanserli Çocuklar İçin Koşacak

Denizli’nin ‘Demir Adamı’ kanserli çocuklar için koşacak

A+A-

Denizli’nin ‘Demir Adamı’ kanserli çocuklar için koşacak

 

Özel bir hastahanede genel cerrah olarak görev yapan Fatih Tosun, geçen ay Antalya’nın Belek ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen ‘İronMan Turkey 70,3’te parkuru tamamlayarak Denizli’nin ilk ‘Demir Adamı’ olarak tarihe geçmişti. Bin 300 sporcunun katıldığı yarışlarda aralıksız 1900 metre yüzme, 90 km bisiklet ve 21 km de yarı maraton koşan Doktor Tosun, ekstrem sporlarda da kentin ismini duyurmayı başarmıştı. Denizli’nin Demir Adamı Tosun, şimdi de bu hafta sonu İstanbul’da 38. Kez düzenlenecek Vodafone İstanbul Maratonu’na katılacak. 42 kilometrelik parkuru Denizlili 4. Yaşındaki lösemi hastası Sare Dönmez’in resminin basılı olduğu tişörtle koşacak olan Tosun, bitirebilmesi halinde madalyasını küçük Sare'ye bağışlayacak. Koşu nedeniyle başlatılan kampanyada elde edilen gelir de kanserli çocuklar için kullanılacak.

Bağışlı koşu

İstanbul’da 13 Kasım Pazar günü koşulacak İstanbul Büyüklehir Belediyesinin düzenlediği ülkemizin en büyük spor etkinliğinde, dünyanın birçok yerinde düzenlenen maratonlar gibi ‘Bağışlı maraton’ sisteminin de uygulanacağını belirten Doktor Tosun, “Maratonla ilgili olarak 30 yardım kuruluşu, dernek ve vakfın bir araya gelmesiyle kurulan ‘İyilik Peşinde Koş’ platformu altında Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV)’de var. Maraton koşucusu olarak üzerinde 4 yaşındaki Denizlili lösemi hastası Sare Dönmez’in resminin basılı olduğu tişörtle katılacağım yarışta duyarlı Denizli halkından KAÇUV’a bağışta da bulunmasını istiyoruz. 7 kasım pazartesi günü başlattığımız bağış kampanyamız büyük ilgi görüyor. Dört günde çağrımıza destek vererek platformun sitesine giren yaklaşık 190 kişi KAÇUV’a 22 bin TL bağışta bulundu. 25 bin TL olarak belirlediğimiz hedefimize yüzde 88 oranında ulaştık. Maratondan bir hafta sonrasına kadar bağışlar devam edecek. Bu sürede bağış hedefimizi arttırmayı da düşünüyoruz. Toplanan bağışlar tamamen KAÇUV’a gidecek. KAÇUV’da kanser hastası çocukların tedavisinden, tedavi için İstanbul’a giden ailelerin barınma sorununun çözümüne kadar birçok alanda bu parayı kullanacak. Kanserli çocuklara dikkat çekmek için hayata geçirilen bağış projesinde olmaktan çok mutluyum. Kazanacağım madalyayı ise Ankara Üniversite Hastanesi’nde lösemi tedavisi gören 4 yaşındaki Sare Dönmez’e armağan edeceğim ” dedi.

 

6. sıraya yükseldi

 

Kanserli çocuklar için katılacağı bağış maratonuyla ilgili olarak yaptıkları duyurulardan sonra yapılan bağışlarla Türkiyedeki tüm bağışçılar arasında bağış sıralamasında 5. Sıraya yükseldiğini belirten Tosun, “Maratona katılmak için tüm masrafları kendim karşılıyorum. Benim projeme yapılan bağışların tamamı KAÇUV’a gidecek. Çocuklarda sık görülen lösemi tedavi edilebilen bir hastalık. Ancak 6 ayla 5 yıl arasında çocukların tedavi altında olması gerekiyor. Bu tür lösemili hastaların ailelerinden ihtiyaç sahibi olanlar çok. Bu tür maratonlar ve etkinliklerle insanların dikkatini bu hastalığa ve çocuk hastalara çekmek istiyoruz. Maratonla verdiğimiz mesajla insanlardan kanserli çocuklar için destek istiyoruz. Bu paralar KAÇUV tarafından ihtiyaç sahibi hasta çocuklar ve aileleri için kullanılacak. Maratonda da dereceye girebilirsem Denizli’nin ismini de kanserli çocuklarla birlikte duyurmuş olacağım.” Dedi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.