Kalp Hastalarına Müjde PAÜ Aritmi Merkezini Açtı!

Kalp Hastalarına Müjde PAÜ Aritmi Merkezini Açtı!

PAÜ Hastanesi'nde 350 metrekarelik alanda hizmet verecek Aritmi Merkezi törenle açıldı. Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Evrengül, merkezin ülkenin en donanımlı Aritmi Merkezi olduğunu söyledi.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Aritmi Merkezi hizmete başladı. Açılış törenine; Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Günfer Turgut, Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Kenan Çoyan, hastane yöneticileri ve hayırseverler katıldı. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Evrengül, "Aritmi toplumda rastlanılan en sık ölüm nedenlerinden birisidir. Aritmi bildiğiniz gibi kalpteki ritim bozukluklarının genel ismidir. Türkiye'de böyle donanımda bir merkezin ilk kez Pamukkale Üniversitesi'nde açılmasından büyük gurur duyuyoruz. Umarım bu merkezimiz hem Denizli hem de ülkemize sağlık hizmetini en iyi şekilde sunar. Merkezimizin büyük bir kısmı hayırseverlerimizin desteğiyle kuruldu. Yılda ortalama bin hastayı tedavi edeceğiz" dedi.

ARİTMİ NEDİR?

Aritmi, kalp ritminin düzensizleşmesi, yani anormal kalp ritmidir. Diğer bir deyişle ritim bozukluğu, düzensiz kalp atışı anlamına gelir. Aritmi anormal hızlı (taşikardi), anormal yavaş (bradikardi) olabilir. Aritmiler normal, hızlı veya yavaş kalp hızındayken kendi içinde bir düzeninin olabileceği gibi tamamen düzensiz de olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.