Kadın Meclisi Kılıçdaroğlu'nu kınadı

Kadın Meclisi Kılıçdaroğlu'nu kınadı

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınadıklarını ifade etti.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 5 Nisan Salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Sema Ramazanoğlu'na yönelik maksadını aşan çirkin sözlerini utanç ve şaşkınlık içinde izledik. Konumu, maksadı ne olursa olsun bir kadın hakkında yapılan bu çirkin söylemden dolayı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisimiz ve Denizli’deki tüm kadınlarımız adına bu açıklamayı yapmayı uygun bulduk.

 

Türkiye’nin ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her şeyden önce bir kadın için kullandığı, hiçbir ahlaki kıstasın kabul etmeyeceği söz konusu çirkin sözleri şiddetle kınıyoruz. Elbette siyasette partiler arası, siyasi rakipler arası tartışmalar, hatta sert eleştiriler olabilir. Ancak konumu, makamı ne olursa olsun hiç kimsenin, siyasi rakiplerine, özellikle de bir kadına karşı cinsiyet temelli aşağılamaya varan sözler sarf etmesi hiçbir ahlaka sığmaz. Sayın Sema Ramazanoğlu, pek çok kadının da oyuyla bugün Bakan olarak görev yapmaktadır. Söylenilen bu çirkin sözler sadece Sayın Ramazanoğlu'na değil temsil ettiği tüm kadınlara addedilmiştir.

 

Kurulduğu ilk günden beri kadın kimliğine yönelik saldırılara karşı mücadele eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, siyasi rakibine çirkin bir şekilde saldıran ana muhalefet liderini yaptığı bu büyük hatadan süratle dönmesini tavsiye ediyoruz. Kendisini öncelikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Dr. Sema Ramazanoğlu'ndan daha sonra tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyoruz. Aksi takdirde maksadını aşan bu çirkin sözler, onu söyleyen kişi ve arkasında alkış tutan eller Türk siyaset tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.