İşte yeni Iphone 5 SE ve özellikleri!

İşte yeni Iphone 5 SE ve özellikleri!

Karşınızda iPhone 5SE. Yani şimdiye kadarki en güçlü 4 inç telefon. Onu yaratmak için, işe çok sevilen bir tasarımı ele alarak başladık.

A+A-

Tümüyle yenilenmiş bir telefon ortaya çıkardık. A9 çip, iPhone 6s’te kullanılan gelişmiş çipin aynısı. 12 megapiksel kamera, muhteşem fotoğraflar ve 4K videolar çekiyor. Ve Live Photos, fotoğraflarınızı canlandırıyor.

-4 inç ekran boyutuna dikkat çeken Apple, 2015 yılı içerisinde güncel olmamasına rağmen 30 milyondan fazla iPhone 5s, iPhone 5 ve iPhone 5c satışı yaptığını vurguladı. 

-Kompakt tasarımın sevildiği söyleyen Apple, resmi olarak iPhone SE modelini duyurdu. 

-Metal gövdeli Apple iPhone SE, 4 farklı renk seçeneğine sahip. Bu renkler beyaz, siyah, altın sarısı ve rose-altın olarak bilinen yeni renk seçeneği.

-Apple iPhone 5 SE modeli Apple A9 yongasına sahip. 64-bit mimariye sahip olan iPhone 5 SE modeli, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle aynı işlemciye sahip.

-iPhone 5s modelinden işlem gücü olarak iki kat, grafik gücü olarak 3 kat daha hızlı olan yeni iPhone modeli, performans konusunda dikkat çekecek. Touch ID ve NFC ile Apple Pay mobil ödeme sistemi de yeni iPhone modelinde destekleniyor.

iSight kamera

Apple iPhone 5 SE modeli 12 MP çözünürlüğe sahip iSight kameraya sahip. 

Bu çözünürlük de iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modelleriyle aynı. 

Live Photos desteğine de sahip olan iPhone SE modeli 4K video kaydı yapabiliyor. 

Apple’ın yeni nesil Focus Pixel sensörüne sahip olan cihazda True Tone isimli çift tonlu flaş ile geliyor. 

-1080p videolar 60 kare / saniye hızında kaydedilebilecek. Yavaş çekim yapma konusunda ise her zamanki gibi 720p çözünürlükte 240 kare / saniye kayıt yapmak mümkün.

4.5G'yi destekliyor

802.11 ac Wi-Fi ile gelen yeni telefon 433 Mpbs hıza teorik olarak ulaşabiliyor. 

LTE konusunda ise 150 Mbps hız destekleniyor. Yani Apple iPhone SE modeli ülkemizde 1 Nisan tarihinde kullanıma sunulacak olan 4.5G teknolojisi ile uyumlu.

Bluetooth 4.2 ve Wi-Fi üzerinden arama gibi bağlantı özelliklerine sahip olan iPhone SE modelinin iPhone 5s’ten bağlantı konusunda 2 kat daha hızlı olduğu söylendi.

Apple iPhone 5 SE modeli 16 GB depolama alanı seçeneğiyle 399 Dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak.

64 GB depolama alanına sahip versiyonu ise 499 Dolara satılacak. Mayıs ayı sonuna kadar 110’dan fazla ülkede satışa çıkacak olan cihaz için ilk satışlar 24 Mart tarihi ile başlıyor. ABD için aylık 17 Dolarlık ödeme seçenekleriyle de cihaz satın alınabilinecek. Yeni iPhone modeli kutusundan direkt olarak iOS 9.3 işletim sistemiyle çıkacak.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.