İslam Ülkesi Endonezya Bile Uygurları Tutukluyor

İslam Ülkesi Endonezya Bile Uygurları Tutukluyor

Dünya’nın en büyük ve kalabalık Müslüman Ülkesi olan Endonezya, Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm,etnik ayırımcılık.dini ve ırkı soykırım uygulamalarından kaçarak güneydoğu Asya ülkeleri yolu ile kendilerine sığınan Müslüman Uygur Tü

A+A-

aşkent Cakarta’daki bir Endonezya Mahkemesi 02 Kasım 2016’de bu ülke’de sığınmacı olarak bulunan Nurmuhammed Abdullah Elfarisi  isimli bir Uygur sığınmacının 6 yıl hapis cezasına çarptırılıdığını  açıklandı.

Özgür Asya radyosunun Fransa’nın AFP ajansına dayandırarak verdiği haberde Uygur Mülteci Nurmuhammed’ın ülkede faaliyet gösterdiği iddia edilen DAİŞ ile bağlantılı olduğu ve bu ülkede Behrun Naim Teşkilatının talimatları gereğince Cakarta Polis Müdürüne suikast düzenlemek ve bir Şii Cami’nin bombalanması planlarını gerçekleştirmeye teşebbüs etmekle suçlanıyor. Yargılama’da Nur Muhammed’e Avukat verilip verilmediği belirtilmiyor.Haberde Mahkeme Savcısı Novri Tami’nın duruşma’da  Nurmuhammed Abdullah’ın bütün bu  suçları itiraf ettiğini ileri sürdüğü belirtildi.

Nurmuhammed Abdullah, geçtiğimiz yılın Aralık ayında Cakarta’nın varoşlarında yapılan bir genel güvenlik uygulamasında  gözaltına alınmış  ve DAİŞ üyesi olmakla suçlanarak tutuklanmıştı.

 

DUK Başkanı Kadir : Endonezya,Uygurları Cezalandırırken,Onların Durumunu Göz Önünde Bulundurmalı

Endonezya’nın en son bir Uygur Mülteci Nurmuhammed Abdullah’ı  daha 6 yıl hapse çarptırmasını değerlendiren Dünya Uygur Kurultayı Başkanı Rabia Kadir,Endonezya yönetiminin kendisine sığınan Uygur Mültecileri cezalandırırken,Doğu Türkistan’daki durumu bir kez daha hatırlamasını ifade ederek şöyle konuştu . “ Çin’in Uygurların anavatanı Doğu Türkistan’da günden güne artan.baskı, zulüm.assimilasyon ve soykırım uygulamaları nedeniyle bir kısım genç Uygurların dış ülkelere özgürlük aramak ve insanca yaşayabilmek için sığındıkları, günümüzde uluslara arazı toplum tarafından kabul edilen bir gerçek. Bu gençlerden bir bölümü Kardeş ve dindaş olarak bildikleri Endonezya’ya sığınmakta ve bu ülke’de kendilerine  bir gelecek aramak için bulunmaktadır.  2014’ten beri bu ülke’de 10’a yakın Uygur türkü genç mülteci çeşitli ağır hapis cezalarına çarptırıldı ve toplam 6 kişi de bu ülkenin çeşitli bölgelerinde yargısız infaz yapılarak öldürüldü. Nurmuhammed Abdullah ise,bu ülke’de mahkum edilen son Uygur Türkü sığınmacıdır. Bu ülkeye gelebilen Uygur mülteciler ayrıca, ülkelerindeki Çin baskı ve soykırımının sona erdirilebilmesi amacı ile ve bu ülke’de kendilerine kucak açan  ülke’deki bazı guruplara bilerek veya bilmeyerek ilintili hale gelmektedirler.Endonezya bu Uygur Kardeşlerimizi yargılarken,bu hususu özellikle göz önünde bulundurmalı ve bu mazlum Uygurların ana yurtlarından ayrılmalarının sebepleri ve onların amaçlarını de araştırmalı ve mahkumiyet kararlarını buna göre vermelidir. “ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.