Irak'ta Türk Bayrağını Yırttılar

Irak'ta Türk Bayrağını Yırttılar

Irak Basra'da Türk Ordusu'nun askeri operasyonlarını protesto eden Şii grup, Türk bayrağını yırttı.Kaynak: Irak'ta Türk bayrağını yırttılar

A+A-

Meclis’ten geçen sınır ötesi harekat tezkeresi ardından, Irak ile Türkiye hattında o günden bu yana karşılıklı bir gerilim yaşanıyor. Bu gerilim sonucu son olarak, Başika’da bulunan Türk askerlerinin operasyonlarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen Şii grup, Türk bayrağını yırttı.

NELER OLMUŞTU?

Irak, Musul yakınlarındaki Başika’da bulunan Türk askeri birliğinin bölgeden geri çekilmesini isterken, Ankara Irak’ın bu kararını kınamıştı.

IŞİD karşıtı koalisyonda görevli ABD'li komutanı albay John Dorrian ise Irak topraklarında bulunan Türk askerinin koalisyon güçlerine dahil olmadığını söyleyip “Türk ordusu izinle gelmemiştir ve illegaldir” demişti. Dorrian daha sonra verdiği demeçte bu açıklamayı yalanlamıştı.

Irak Başbakanı Haydar El Abadi de Irak topraklarında bulunan Türk askeriyle ilgili “Türklerin macerasının bölgesel bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum” ifadesini kullanmıştı.

Son olarak da ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, “Irak'ta yapılması planlanan operasyonlar Irak hükümeti önderliğinde olacak. Türk askerinin bu operasyonlarda yer alıp almayacağıysa Irak yönetimine bağlı” demişti.

Başbakan Binali Yıldırım ise “Irak hükümeti ne derse desin Türk askerinin varlığı devam edecek” diyerek, Irak ve ABD'ye meydan okumuştu.

NOT: Yayıncılık ilkelerimiz gereği bayrağıma yapılan çirkin saldırıyı sansürleyerek veriyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.