İnternetten Film İzleyenler...

İnternetten Film İzleyenler...

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, internetten korsan film izleyenlerin internet hızlarının yavaşlatılacağını açıkladı!

A+A-

1 Mayıs itibari ile Adil Kullanım Kotası uygulaması kalkmış ancak yerine AKN'de yapılan düzenlemeler internet kullanıcılarının aklını karıştırmıştı. Henüz bu konuda Turkcell dışında IPS sağlayıcılarından kesin bir açıklama gelmezken, bugün bir kötü haber daha geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, internetten yasal olmayan yollardan film veya dizi izleyenlerin tespit edileceğini ve internet hızlarının yavaşlatılacağını açıkladı. Eğer kullanıcı bu yavaşlamaya rağmen hala korsanfilm izlerse interneti tamamen kesilecek.

Nabi Avcı; "Bir sanat eserini korsan, yasa dışı bir şekilde kullanıyorsanız meslek birliğiyle birlikte sizin internet kullanımınızı yavaşlatmaktan internete erişiminizi yasaklamaya kadar bir dizi tedbir öngörülüyor. Bugünün teknolojik imkanlarıyla kimin yasal kimin yasal olmayan yollardan hangi esere ulaştığı tespit edilebiliyor. Bu konuda işin mevzuatına uygun olarak iletişim başkanlığından karar alınması gerekiyor. Yani 'benim eserlerim internet üzerinden korsan paylaşıma açılıyor mu' bilgisi ulaştığı anda biz bunu hemen takibat altına alıyoruz. Dijital hak ihlalleriyle mücadele merkezi kuruyoruz. Sanatçıların dijital ortamlardaki haklarını korumak üzere bir merkez kuruyoruz. Bu merkezin başında bir savcı olacak. Bu konularla ilgili savcılık hemen hızla müdahale edebilecek" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.