İlhan : Cezaevi Şartları Uygun Değil

İlhan : Cezaevi Şartları Uygun Değil

"Maalesef cezaevi yaşam koşullarına uygun değil. Bu nedenle tutuklu ve hükümlüler, Adalet Bakanlığı ve Cezaevi yönetimine eylemle seslerini duyurmaya çalıştı" dedi.

A+A-

DENİZLİ Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Kocabaş D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki doluluğun üç kat fazla olduğunu belirterek, "Maalesef cezaevi yaşam koşullarına uygun değil. Bu nedenle tutuklu ve hükümlüler, Adalet Bakanlığı ve Cezaevi yönetimine eylemle seslerini duyurmaya çalıştı" dedi.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Denizli D Tipi Cezaevi'nde çıkan isyanla ilgili konuştu. Cezaevinde doluluğun üç kat fazla olduğunu, 690 kişilik cezaevinde 1500'ün üzerinde tutuklu ve hükümlünün kaldığını söyleyen Baro Başkanı İlhan, "Cezaevi, maalesef yaşam koşullarına uygun değil. İnsanları üç kişilik koğuşlarda tıka basa doldurmak yanlış. Bu küçük koğuşlarda 9 kişi kalıyor. Yatak sermek için bile cezaevinde yer yok. Özellikle son dönemlerde ekonomik nedenlerden dolayı işlenen suç oranlarındaki artış ve çevre illerden de Denizli'ye tutukluların gelmesi, Kocabaş D Tipi Cezaevi'ndeki doluluğu her geçen gün arttırıyor" diye konuştu. Kentte yeni cezaevi yapılmasından ziyade önemli olan bu tür kurumlara ihtiyaç duyulmasına neden olan eylemlerin gerçekleştirilmesinin önüne geçmek olduğunu söyleyen İlhan, "Toplumda en çok uzlaşı kültürüne ihtiyaç var. Uzlaşı kültürünün bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Ekonomik temelli suçlardan kaynaklı hükümlü sayısında çok fazla artış olduğunu gözlemliyoruz" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.