İdrar Renginiz Hastalığınızı Söylüyor

İdrar Renginiz Hastalığınızı Söylüyor

İdrar renginde yaşanan değişiklikler hastalık habercisi. Kırmızı idrar böbrek kanseri, bulanıksa enfeksiyon, turuncu ise sarılık hastalığı belirtisi olabiliyor.

A+A-

Bulanık, farklı renklerde ve hatta kanlı idrar vücutta bir şeylerin ters gittiğinin işareti olabiliyor. İdrar renginize bakarak vücudunuzda neler olduğunu anlamak için ipuçları toplayabilirsiniz diyen uzmanlar, anormal durumları ve neden olabileceği hastalıkları sıralıyor..

YEŞİL VEYA MAVİ İDRAR

Bu genellikle yediğiniz bir şeyden dolayı meydana gelir. Örneğin, kuşkonmaz, idrarınızı yeşil yapabilir.

KIRMIZI VEYA PEMBE İSE

Kabız giderici ya da laksatif etkiye sahip bir takım ilaçlar da idrarınızı kırmızı yapabilir. Ve en önemlisi idrarınızda kan olması büyümüş prostat, taş ve böbrek kanserinin habercisi olabilir.

BULANIK İSE

Bu idrar yolları enfeksiyonu ya da böbrek taşının belirtisi olabilir. Erkekler için, idrar yollarında sperm kalması da idrarı bulanık hale getirebilir.

TURUNCU İSE

Yaban mersini, pancar ya da uzun süreli kullanılan boya içeren ilaçlar buna sebep olabilir. Portakal rengi idrarı oluşturan sağlık sebepleri arasında sarılık ve susuz kalma da olabilir.

KÖPÜKLÜ İSE

Bazen idrarınızın köpüklü olması önemli bir durumun işareti olabilir. İdrarınızda aşırı köpük olması, çok fazla protein tükettiğiniz anlamına gelebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.