Hz. Mevlana Şeb-i Arus programıyla anıldı

Hz. Mevlana Şeb-i Arus programıyla anıldı

Mevlana Celaleddin Rumi'nin 743’üncü vuslat yıldönümü

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatı olan ‘Şeb-i Arus’un 743’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir anma programı gerçekleştirdi. Kayseri’de meydana gelen kalleş terör saldırısında şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Mevlana’nın anlayışıyla kimseyi ezmeme, hor görmeme adına, şefkat ve merhamette güneş gibi; kusurlarda gece gibi olma adına gayretlerimiz devam edecek” dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, ismi asırları aşan büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 743’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir anma etkinliği düzenledi. Pamukkale Üniversitesi Kapalı Spor Salonunda yapılan Şeb-i Arus programına; Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Hz. Mevlana’nın Allah’a vuslatının 743’üncü yılını anıyoruz. Kendisi ölümü bir vuslat bir düğün gecesi olarak görmüş. Biz de aynı şekilde bu geceyi Allah’a kavuşma olarak anmak ve Mevlana’yı güzellikleriyle yaşatmak için Şeb-i Arus törenlerini Denizlimizde düzenlemeye başladık. Sizler de bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Zolan, Şehitlere rahmet diledi

 

Mevlana’nın sözlerinden örnek vererek konuşmasını sürdüren Başkan Zolan, “Hz. Mevlana diyor ki, ‘Bu dünya bizim kalacağımız bir yer değil, geçtiğimiz bir yerdir.’ Bugünkü dünyaya baktığımızda bu dünyayı paylaşamayanlar var. Birbirinin canına ve malına kasteden, hor gören, ezen her türlü kötü muameleyi normal gören insanlar ve gruplar var. Bugün de Denizlimizde ve ülkemizde çok büyük bir acı var. Biri Denizli’den olmak üzere 14 şehidimiz var. Birilerine maşa olan terör örgütü, vatan için bayrak için ezan için görev yapan askerlerimizi şehit etti. Onlar bayrağımızı dalgalandırmak için canını verdiler.

Hz. Mevlana’nın 743’üncü vuslat yıl dönümünü olan Şeb-i Arus’a şehitlerimiz de dahil oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” diye konuştu.

 

“Hep birlikte gayret edeceğiz”

 

Fani dünyanın adaletli bir hal alması için hep birlikte gayret etmek gerektiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Mevlana’nın anlayışıyla kimseyi ezmeme, hor görmeme adına, şefkat ve merhamette güneş gibi; kusurlarda gece gibi olma adına gayretlerimiz devam edecek. Amaç aşk ile Allah’a kavuşmak, o aşk ve sevgide kaybolmaktır. Allah’ım bir gün dünya sürgünümüze son verdiğinde onunla buluşmaktır. Hepimizin ölümünün bir düğün gecesi olmasını Allah’tan diliyorum. Bugün bu etkinliğe destek veren sanatçılarımıza, katılımcılara ve vatandaşlarımıza saygılar sunuyorum” dedi.

 

Etkinlikte, Şef Selim Öztaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile en güzel ilahi ve kasideleri seslendirdi. Programın onur konuğu olan yazar ve şair Sinan Yağmur, Mevlana şiirleriyle geceye renk katarken, Denizli Büyükşehir Belediyesi sema ekibi ise ‘Ayin-i Şerif’ icra etti. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı gecede, Dede Efendi'nin makamı kendine ait olan “Ferah Feza” ayini gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.