Horozun Tutkunları Bir Araya Geldi

Horozun Tutkunları Bir Araya Geldi

Karahayıt Polat Otel’de düzenlenen toplantıda kentinde simgesi Denizli Horozu’nun tanıtımı yapıldı.

A+A-

Denizli Horozu tutkunları Pamukkale’de buluştu Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği’nin ev sahipliğinde 30 ilden gelen 150 Denizli Horozu tutkununun katıldığı ‘Türkiye Hobiciler Toplantısı’ yapıldı. Karahayıt Polat Otel’de düzenlenen toplantıda kentinde simgesi Denizli Horozu’nun tanıtımı yapıldı.

Kendine has heybetli duruşu ve tüylerinin parlaklığıyla ünlü Denizli Horozu’nun beş ana rengi de toplantıya katılanlara tanıtıldı. Denizli Horozu Yetiştiricileri Derneği Başkanı Hasan Sağlam, 4 yıl önce kurulan derneklerinin kanatlı ve süs hayvanları alanında geldiği noktayı ve horoz yetiştirme hobisinde gelinen aşamayı düzenlenen sempozyumda masaya yatırdıklarını söyledi.

Turizm bölgesi Karahayıt’ın en ünlü otellerinden birinde düzenlenen toplantı ve sempozyum nedeniyle Denizli Horozu’nun tüm ırklarını otele götürdüklerini anlatan Başkan Sağlam, “Yarı yıl tatili olması nedeniyle otelde tatil yapan yerli ve yabancı turistlerde canlı canlı Denizli Horozu görme ve çeşitlerini öğrenme fırsatı buldu. Uzun ötüşleri, heybetli görünüşleri ve parlak tüyleriyle tüm Türkiye’de ün yapan Denizli Horozları’nın tüm meraklıları ilimizde bir araya geldi.

Arı olarak yetiştirdiğimiz tüm Denizli Horozu cinslerini ve türlerini toplantıya gelen meraklılarına canlı gösterdik. Denizli’nin tanıtımı içinde çok önemli olan bu toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’de destek verdi. İki gün süren etkinlikler, sempozyum ve toplantılarla 30 ilden gelen 150 Denizli Horozu tutkununa kentimizi, horozumuzu ve turizm bölgemizi en iyi şekilde tanıtıp anlattık. Önümüzdeki yıllarda daha büyük katılımla toplantılarımızı düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.