Honaz'da 5 bin öğrenciye göz taraması

Honaz'da 5 bin öğrenciye göz taraması

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ilçelerde başlatılan göz taraması, Honaz'la sürdü. Honaz'ın kent merkezi ile mahallerinde 5 bin öğrencinin göz taramasından geçirileceği belirtildi.

A+A-

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Honaz'da öğrencilere göz taraması yapılmaya başlandı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen ve AK Partili Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu da taramayı takip etti. Honaz Devlet Hastanesi'nde oluşturulan göz polikliniğiyle 45 günde 5 bin öğrenciye göz taraması yapılacağı ifade edildi. 

Buldan'da 4 bin 115, Çal'da 2 bin 100 ve Sarayköy'de 4 bin 860 öğrenciye göz taraması yapıldığını söyleyen Öztürk, "Projeyi Buldan'da başlatırken diğer ilçelerde de tarama yapacağımızın sözünü vermiştik. Bugün Honaz'da göz taramasını başlatıyoruz. Bu projenin üzerinde durmamızın en büyük nedeni okul çağındaki çocuklarda bazı hastalık ve bozuklukların erken yaşlarda tespiti ve bunlara karşı alınacak tedbirlerle çocuklarımızın ileriki yaşamlarını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmaktı. Elde ettiğimiz sonuçlara baktığımızda projenin doğruluğunu görmüş olduk" dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.