Hiçbir avukat savunmak istemedi

Hiçbir avukat savunmak istemedi

Muharrem B.’nin savunmasını Karaman Barosu’ndan hiçbir avukat kabul etmedi

A+A-

Karaman’da 2012-2015 arasında Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) yurtlarında kalan 10 erkek öğrenciye “tecavüz” ve “cinsel istismar”da bulunmak, 5 öğrenciye yönelik cinsel istismarını 2015-2016 öğretim yılı başında Ereğli’de kiraladığı evde sürdürmekle suçlanan öğretmen Muharrem B.’nin yargılanmasına Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başlanacak.

 

600 yıla kadar hapsi istenen Muharrem B. SEGBİS sistemi üzerinden duruşmaya katılacak. Ailelerin ve çocukların gelmesi beklenmiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri duruşmaya katılacak. Çok sayıda STK ve siyasi parti temsilcisi Karaman’da olacak. “Vakfımızın bir sorumluluğu yok” diyen Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu da “mağdur” oldukları gerekçesiyle müdahillik dilekçesi verdiklerini açıkladı.

 

Habertürk'ün haberine göre 5 mağdur çocuğun avukatlığını üstlenen Karaman Baro Başkanı Avukat Oktay Yılmaz “Yaşanan korkunç olayın ilk duruşması yapılacak. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Ben mağdur 5 çocuğun avukatlığını yapacağım. Diğer mağdur çocukların da avukatı olarak İstanbul’dan 5 avukatın duruşmaya katılacağı yönünde bilgi aldık. Duruşmalar kapalı oturum olarak gerçekleşecek” bilgisini verdi. Muharrem B.’nin savunmasını Karaman Barosu’ndan hiçbir avukatın kabul etmediğini de ifade eden Yılmaz şunları dedi:

 

“Avukat arkadaşlarımız doğal olarak böylesi iğrenç bir olayda sanığın yanında değil karşısında yer almak istediler. Ancak CMK gereği biz bir avukat arkadaşımıza bu görevi verdik. Kendisi kabul etmedi. 2 gün boyunca süren ikna çabalarımız sonucunda zorunlu olarak kabul etti” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.