Hayla ne yapmak istiyor?

Hayla ne yapmak istiyor?

Kale’nin AK Partili Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın kafa karıştıran uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Hayla, Haziran ayında “Paralelcilerin” diye kapattığı ve tahliye yazısı gönderdiği erkek öğrenci yurdunu yine kendisi meclis gündemine getirerek a

A+A-

Denizli'nin Kale İlçesi'nin Belediye Başkanı Erkan Hayla yine gündemde. Hayla’yı tekrar tartışma konusu yapan olaylar zincirinin başlangıcı yaklaşık 4 ay öncesine dayanıyor.

Hayla Kale Belediye Meclisi’nin olağan toplantıları sona erdikten bir hafta sonra 11 Haziran 2015 tarihinde meclisi olağanüstü toplantıya çağırarak, ilçede 35 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Kale Eğitim ve Kültür Hizmetleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kullanımında olan erkek öğrenci yurdunu kapattı. Yurdun mülkiyeti Kale Belediyesi’ne aitti. 1977 yılında dönemin Kale Belediye Başkanı Süleyman Künkçü tarafından arazisi Kur’an Kursu yapılması için intifa (kullanım) hakkı verilmişti. Hayla, yurdun amacı dışında kullanıldığını gerekçe göstererek kullanım hakkını iptal etmiş ve tahliye edilmesi için tebligat göndermişti. Hayla o günlerde yurdu “Paralel Yapıya ait” olduğu için kapattığı açıklamaları yapmıştı.

KALE’Yİ SARSAN CİNAYET

BU konu sıcaklığını korurken Kale’de ses getiren bir cinayet yaşandı. Zabıta memuresi Nesrin Z., itfaiye eri A.T.’yi kendisini rahatsız ettiği iddiasıyla öldürdü. Bu olayla ilgili olarak kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın da ifadesi polis zoruyla alındı.

“BANA KUMPAS KURDULAR”

Hayla’nın gözaltına alınıp ifade vermesi büyük yankı uyandırdı. O dönem televizyon kanallarında ve basın organlarında “Neden ifade verdiği” ile ilgili açıklamalar yapan Hayla, “Paralelciler yurtlarını kapattığım için bana kumpas kurdular” demişti.

YURDU “PARALELCİLERE!” GERİ VERDİ

Kale ve Denizli, birbiri ardına yaşanan bu olayları tartışırken, Başkan Hayla, yine herkesi hayretler içinde bırakacak bir icraat yaptı. Hayla, Belediye Meclisi’nin 4 Eylül 2015 tarihli birleşiminde gündemde olmamasına rağmen, “Paralelcilerin” diyerek tahliye ettirmek istediği öğrenci yurdunun kullanım hakkının geri alınması yönündeki 11 Haziran 2015 tarihli meclis kararının iptal edilmesi teklifini sundu. Hayla’nın teklifi mecliste oy birliği ile kabul edildi ve yurdun kullanım hakkı tekrar Başkan’ın “Paralelci” dediği derneğe iade edildi.

KENDİSİ DE O DERNEĞİN YÖNETİMİNDEYDİ

Hayla’nın 3 ay arayla birbiri ile çelişen iki ayrı uygulamasına kimse anlam veremedi. Bu arada Erkan Hayla, Belediye Başkanı seçilmeden önce “Paralelciler” dediği o derneğin mütevelli heyeti üyesi olarak görev yapıyordu.

 

İŞTE BELGELER

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla’nın kimsenin akıl sır erdiremediği icraatlarının belgelerini de yayınlıyoruz. Kale Belediyesi’nin 1977 tarihli intifa hakkının derneğe verildiği meclis kararı, yurdun geri alındığına ilişkin meclis kararı, yurdun boşaltılmasına ilişkin tebligat yazısı ve yurdun tekrar derneğe verildiğine ilişkin meclis kararı ile yurdun tabusu ve kullanım belgesi haberimizin foto galerisinde…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.