Hayat Güzellik’le hayatınız güzelleşsin

Hayat Güzellik’le hayatınız güzelleşsin

Hayat Güzellik Merkezinde ayaklarınızla ilgili tüm sorunlarınız için bir çözüm var. Hayat Güzellik Merkezi Yetkilisi Başak Kasapoğlu, kadınların ayak güzelliğini verdiğini belirterek ayak bakımının önemli olduğuna dikkat çekti.

A+A-

Kasapoğlu, ayak bakımına ilişkin şu bilgileri verdi:

Diyabetik Ayak Bakımı: Diyabetik ayakların bakımında bazı farklılıklar bulunmaktadır. Çünkü diyabet hastalarının ayaklarında ortaya çıkan sorunlar, dikkate alınmadığında çok küçük bile olsa ciddi sorunlara neden olabilmektedir.

Diyabetik ayaklarda, dolaşım bozukluğundan dolayı his kaybı oluşabilmekte, deri ince ve hassas olduğundan hastalar acıyı hissetmekte zorlanmakta, ya da hiç hissedememektedirler. Bu nedenle de diyabetlilerin ayaklarına kesici makas, pens ve sivri uçlu aletler kullanılmadan, özel cihazlar ve diyabet hastalarına özel tasarlanan makaslar ile bakım yapılmaktadır. Yapılan işlemlere ek olarak cildi besleyen özel ayak ürünleri tavsiye edilmektedir.

Batık Tırnak: Tırnak batması kişinin günlük yaşamını çekilmez hale getiren, yürümeyi zorlaştıran ve oldukça acı veren bir problemdir. Sinir uçları parmak uçlarımızda daha hassas olduğundan, küçük bir tırnağın parmağınızın kenarına batması büyük acı verir. Birçok yerde çözüm olarak tırnağın komple çekilmesi önerilir fakat bu hem kalıcı bir çözüm değildir, hem de parmaklarınızda telafisi olmayan çok kötü bir görünüme neden olabilir. Merkezimizde tırnak batıkları cerrahi müdahale gerektirmeden giderilmektedir. Tırnak teli ile tırnağın cerrahi olarak çekilmesine gerek kalmamakta, tırnağın doğru şekilde uzaması sağlanmakta ve tırnağın tekrar batması engellenmektedir.

Mantarlı Tırnak: Mantar ayaklarda da oluşabilen ve ayakta şekil bozuklukları, tırnakta kalınlaşma ve sertleşme ile kendini gösteren bir enfeksiyondur. Merkezimizde özel cihazlar yardımı ile kalınlaşan tırnak tabakası inceltilmekte, böylelikle kullanılan bakım ürünleri ve ilaçların daha iyi penetre olması sağlanmaktadır. Ozon* poşetleme yöntemi ile bakteriler etkisiz hale getirilmekte ve bu bakteri ve mantarların sebep olduğu kötü kokular ortadan kaldırılmaktadır.

Nasırlı Ayak Bakımı: Derinin uzun süre devam eden basınç veya sürtünme sonucu, belirli bölgelerde kalınlaşmasıdır. Tepesi içeri bakan bir piramit şeklindedir. Geniş bölgede meydana gelen sertleşme koruyucudur, fakat küçük olanları genellikle ağrılıdır. Özellikle ayakta meydana gelen nasırları, kendi kendine evde tedaviye yeltenmek pek bir sonuç vermez, bunları bir uzmana göstermek daha uygundur. Merkezimizde size en uygun nasır bakım yöntemi belirlenir. Düzenli bakımlardan sonra yere sağlam ve ağrısız basan ayaklara sahip olursunuz.

Çatlak Topuk: Tüm ağırlığımızı verdiğimiz topuklar basınç dağılımı, sürtünme ve keratinizasyon bozuklukları nedeniyle deforme olur, sertleşir ve kalınlaşır. Zaman içerisinde çevresel faktörlerin de etkisi ile çatlamaya başlar. Kimi zaman kanamalı olan topuk çatlakları mikrop kapmaya da oldukça elverişlidir. Ayrıca burada bulunan açık sinir uçları çok fazla ağrı duyulmasına sebep olmaktadır.

Bu gibi durumlarda önce sert ve ölü tabakalar profesyonel bir cihaz yardımı ile ağrısız bir şekilde temizlenir ve cilt tipine uygun ürünler kullanılır. Tekrar oluşmasını engellemek için uygun bir baskı giderici destek malzemesi önerilir. Düzenli bakımlar sayesinde sahip olduğunuz sağlıklı ayakların korunması sağlanır.

-Gebelikte Ayak Bakımı: Gebelikte alınan kilolar direkt olarak ayakları da etkiler. Özellikle bu dönemde vücutta oluşan ödem ayakların şişmesine ve ağrımasına neden olur. Sağlıklı ayaklara sahip olduğunuz takdirde bu güzel dönemi n tadını çıkarabilirsiniz.

 

Ayak bakımı ve diğer güzellik yöntemleri hakkında bilgi almak ve güzellik hizmetlerinden faydalanmak için Hayat Güzellik Merkezi’ne 0 258 213 52 70 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Hayat Güzellik Merkezi Adres:  Sırakapılar Mahallesi 1583 Sokak No:20/A Merkezefendi / DENİZLİ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.