Hasta Ve Yaşlılar Oy Kullanabilecek

Hasta Ve Yaşlılar Oy Kullanabilecek

16 Nisan Pazar günü yapılacak referandumda hastalar ve yaşlılar sandık başına gidebilecek. Bu durumdaki seçmen vatandaşlarımız, 444 38 88 numaralı telefonu arayacak ve ücretsiz olarak oy kullanacakları sandığa götürülecekler.

A+A-

AK Parti Denizli İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yaşlı ve hasta olup da kendi imkanları ile sandığa gidemeyen seçmenler referandumda rahatlıkla oy kullanabilecek. Vatandaşlık görevini yerine getirmek isteyen yaşlı ve hastalar 444 38 88 numaralı telefonları arayarak kendilerine gerekli desteğin verilmesini talep edebilecek.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaptığı açıklamada: “Malum demokrasilerde vatandaşın oy kullanması son derece önemli, temel bir hak. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı olarak sağlık açısından kendi başlarına oy kullanamayacak hastalarımıza destek olmayı bir görev olarak düşünüyoruz. 16 Nisan referandumunda da bu görevi çok organize bir şekilde gerçekleştireceğiz. Gerek bizim “evde sağlık hizmetleri” kapsamında hizmet alan hastalarımız ki bunlar şu anda Türkiye’de 300 bin kişiyi aşıyor, gerekse referandum günü hastanede yatmak durumunda olan hastalarımızdan oy kullanmak isteyenleri oy sandıklarına Sağlık Bakanlığı olarak biz taşıyacağız. Bu işi evde sağlık hizmetleri ekiplerimizle yapacağız. Bunun için vatandaşlarımız 444 38 33 numaralı evde sağlık hizmetlerinin çağrı merkezini aramaları yeterli olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.