Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Halı üzerine dökülen çay nasıl çıkartılır?

A+A-

Halı üzerinde yanlış yapılan bir hareket nedeni ile oluşabilecek çay lekelerine anında müdahale edilmesi lekenin daha kolay bir şekilde çıkartılmasını sağlar. Kuruyan çay lekesini çıkartmak oldukça zorlayıcı olacağından bu durum yaşandığında vakit kaybetmeden müdahale edilmesi gerekir. Çay lekesine müdahale edilirken özellikle beyaz bez veya kağıt havlu kullanılması gerekir.

Çay lekesine müdahale ederken yoğun olan kısımlara doğru daha az olan kısımlardan silme işlemi yapılır. Dökülen çayın halı üzerinden bıraktığı lekeye müdahale ederken öncelikle beyaz bir peçete ile sıvının fazlasının alınması gerekir. Bu sayede fazla olan ıslaklık alınmış olunur. Ardından beyaz sabun ile beyaz bez yardımı ile temizleme işlemi yapılır. Çitileme işlemi yapılmaması gerekir. Yapılması durumunda leke daha da artacaktır.

Aynı şekilde inatçı bir çay lekesi ile karşılaşılması durumunda öncelikle sirke ile müdahale yapılması gerekir. Sirke inatçı çay lekelerinin daha rahat çıkmasını ve lekeden geriye bir şey kalmamasını sağlar. Yapılacak uygulamada özellikle dikkat edilmesi gereken nokta beyaz örtü kullanılarak renk akmasını engellemektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.