Hakkımızı Alıncaya Kadar Mücadeleye Devam!

Hakkımızı Alıncaya Kadar Mücadeleye Devam!

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Turgay Demirtaş, Ankara’da gerçekleştirilen mitingde, toplu sözleşme masasında iki oturumda iradesi pazarlanan, 123 TL’ye mahkum edilen, on binlerce memurun hep bir ağızdan ek

A+A-

Memurun kaybının telafi edilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Demirtaş, “Son bir yılda enflasyon yüzde 9,5 oldu. Doğalgaza, elektriğe, suya yüzde 9 zam yapıldı. Gıda fiyatları bir yıl içinde yüzde 12,5 arttı. Et ve ekmek yüzde 11, ulaşım yüzde 20, meyve yüzde 38 zamlandı. Ailenin zorunlu harcamaları tam 434 lira yükseldi.Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak 2013 Ağustos ayından beri, gerçekleri dile getirdik, imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ettik.Memnun konfederasyon ise 123 lirayı anlata anlata bitiremedi ama bir yıl içinde gerçekler ortaya çıktı. Kim haklı, kim haksız belli oldu.  Dün ne dediysek, bugün de aynısını söylüyoruz.

Memurların haklarını masa başı oyunlarıyla budayan memnun konfederasyon ve yetkililer, bugün neredeler? Memuru unutup, haksızlığa, adaletsizliğe, yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?Hizmetlileri yok sayanlar, 4/C’lilere; vekil ebe, hemşire, imam ve aile sağlığı elemanlarına üvey evlat muamelesi yapıp kadroya geçirmeyenler,  öğretmeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye çalışanını unutanlar,Postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, diyanet çalışanına kör bakanlar, Emeklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, ek dersleri, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, 2 gün içinde memuru masada satıp kaçanlar, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?Kış soğuğunun bastırdığı günlerde oduna, kömüre, doğalgaza gelen zamları bile karşılamayan maaş artışına imza atan, bir eli yağda, bir eli balda yandaşlar, evini dahi ısıtamayan 32 milyonun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Memnun-Sen’den aldıkları destekle bize toplu sözleşmenin dışına çıkamayız diyenler, toplu sözleşme dışında hâkim ve savcıların maaşlarına 1155 TL, akademik personele de 725 ile 835 lira arasında zam yaptılar” dedi.

AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİK

Memurlar ve emeklilerin bir kalemde açlığa mahkûm edildiğini ifade kaydeden Demirtaş,  “Hâkim ve savcılarımızın, bilim adamlarımızın maaşlarının yükseltilmesini elbette istedik  Akademisyenlerimizin yıllardır ihmal edildiğini her zaman söyledik. Yapılan zamdan da memnuniyet duyduk ama biz, bütün memurların ve emeklilerin sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Enflasyon hedefini yüzde 5,3’den yüzde 9,4’e yükselttiniz.Memurları ve emeklileri bir kalemde açlığa mahkûm ettiniz.Harcamalar 434 lira artarken maaşlara 123 lira zam yaptınız.Bu arada belli kesimlere de 725 lira ile 1155 lira arasında zam yapıp, diğerlerini unuttunuz.Böyle bir adalet olabilir mi?Alınan zam ortadadır.Altı da, üstü de 123 lira. Bunun nesini savunacaksın?  Aile yardımına zam yok!Çocuk parasına zam yok!Fazla çalışma ücretine zam yok!Ek ödemeye zam yok! Ek derse zam yok!Tazminatlara zam yok!İkramiyelere zam yok!Ama AKP ile bu Memnun-Sen kol kola girmiş, “Enflasyon yüzde 9,5 olacak ama sana bir yıl için 123 lira yeter de artar. 2015 yılında da yalnızca yüzde 3+3 alacaksın.” diyor.“Memuru masada unuttunuz” diyoruz, kızıyorlar.Enflasyon farkı: Unuttular!Hizmet kolları: Unuttular!Yardımcı Hizmetliler: Unuttular!Görevde yükselme: Unuttular!Başta 4/C’liler olmak üzere kadroya geçirilmeyen personel: Unuttular!Sağlık çalışanları ve döner sermayeli kurumlarda çalışanlar: Unuttular!Tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması: Unuttular!Vergi dilimlerindeki adaletsizlik: Unuttular!

KİT çalışanları: Unuttular!Uzmanlar: Unuttular!Disiplin affı: Unuttular!2005’ten sonra göreve başlayanlara bir derece: Unuttular!Üniversiteli işçiye kadro: Unuttular!Emeklilikte yaşa takılanlar: Unuttular!Taşeronlaşmaya çözüm: Unuttular!Allah aşkına siz neyi unutmadınız?Ben söyleyeyim:Yandaşlığı, yalancılığı, yağmacılığı unutmadılar!Adam kayırmayı, ayrımcılığı, bölücülüğü unutmadılar!” diye konuştu.  

Demirtaş, bundan sonraki süreçte kamu çalışanlarının kayıplarının telafi edilinceye kadar yasal ve demaokratik yollardan mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.